ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: «Limit up» για κέρδη και έσοδα το γ’ τρίμηνο

12:02 - 05 Νοε 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΤΕ: «Limit up» για κέρδη και έσοδα το γ’ τρίμηνο
Βελτιωμένα μεγέθη εμφάνισε ο Όμιλος ΟΤΕ στο τρίτο τρίμηνο του 2015, ενώ για το υπόλοιπο του έτους εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η σταθεροποίηση των επιδόσεών του στην Ελλάδα.

Στα 78,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το Γ' τρίμηνο, αυξημένα κατά 13,3% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της θετικής επίδρασης από την επανεκτίμηση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων του Ομίλου.

Ο τζίρος εμφάνισε οριακή υποχώρηση 1,7% στα 971,3 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

Ο όμιλος εμφάνισε ισχυρό περιθώριο EBITDA στο 36% χάρη στον έλεγχο του κόστους. Τα περιθώρια EBITDA σταθερής Ελλάδας ανήλθαν στο 41,7% ενώ ανθεκτικό εμφανίστηκε και το περιθώριο EBITDA Ελλάδας στην κινητή, στο 39,6%

Ο ΟΤΕ διατήρησε ισχυρές Ελεύθερες Ταμειακές Ροές στα €252 εκατ. το εννεάμηνο του 2015 (+17,5%).

Ο καθαρός Δανεισμός κινήθηκε κάτω από €1,1 δισ. (0,8 φορές το EBITDA), παρά την αύξηση των επενδύσεων για ανάπτυξη στα €433 εκατ. (+2% στο εννεάμηνο).

Ο κύκλος εργασιών της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 3,3%, συνεχίζοντας την τάση βελτίωσης των προηγούμενων τριμήνων.

Τα συνολικά Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης και κόστη αναδιοργάνωσης, διαμορφώθηκαν σε 632,5 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2015, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις μας το περασμένο τρίμηνο στην Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον που παραμένει δύσκολο. Τα έσοδα της σταθερής ενισχύθηκαν, με τις υπηρεσίες λιανικής να σημειώνουν ανάπτυξη, καθώς τα ενισχυμένα έσοδα από τηλεόραση και ευρυζωνικές υπηρεσίες για πρώτη φορά αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα έσοδα από φωνή. Επιπρόσθετα, η πτώση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίστηκε περαιτέρω», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.