ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεγκτικό Συνέδριο: Από την ACS οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ

08:33 - 13 Μαϊ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Από την ACS οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ
Με καθυστέρηση 3,5 ετών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη διανομή αλληλογραφίας της ΕΥΔΑΠ ο οποίος είχε σκοντάψει στη διαμάχη μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων, ΕΛΤΑ και ACS. Την οριστική λύση έδωσε τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αναθέτει το έργο στην ACS, παρά το γεγονός ότι το τίμημα που ζητούσε ήταν υψηλότερο από αυτό των ΕΛΤΑ, υποστηρίζοντας ότι το τίμημα που προσφέρουν τα ΕΛΤΑ είναι χαμηλότερο από το κόστος που θα επωμιστεί η εταιρεία αναλαμβάνοντας το έργο.

 

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2013 μετά την απελευθέρωση της αγοράς και το έργο αφορούσε το διάστημα 2013/2014 και προϋπολογισμό ύψους 10 εκατ. ευρώ. Τα ΕΛΤΑ είχαν καταθέσει τότε μειοδοτική προσφορά 8 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτήν της ACS, που ήταν η μόνη άλλη εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), ζητεί την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι δεν έχει νόημα η ολοκλήρωσή του σήμερα με τους όρους της προκήρυξης του 2013. Τα ΕΛΤΑ τότε είχαν προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή (0,396 ευρώ), ενώ η ιδιωτική εταιρεία ACS είχε προσφέρει αρχικώς τιμή ύψους 0,45 ευρώ για κάθε φάκελο, για να κατέβει στη συνέχεια στα 0,40 ευρώ .

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αναθέτει το έργο στην ACS, υποστηρίζει την αδυναμία των ΕΛΤΑ να εκτελέσουν το έργο με τόσο χαμηλό τίμημα.

 

«Είναι φύσει αδύνατον για τα ΕΛΤΑ να παρέχουν υπηρεσίες απλού ταχυδρομείου με τόσο χαμηλό τιμολόγιο, καθότι αυτό θα αποφέρει μεγάλη οικονομική ζημία σε αυτά, η οποία καταρχάς θα υποχρέωνε το κράτος σε επιδότησή τους, αλλά και τους εναλλακτικούς παρόχους μεταξύ των οποίων και η καταγγέλλουσα (σ.σ. ACS) σε επιδότηση των ΕΛΤΑ μέσω του Ταμείου Συνεισφοράς στην καθολική Υπηρεσία» αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών που ο διαγωνισμός εκκρεμεί, τη διανομή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ διατηρούν τα ΕΛΤΑ. Πρακτικά δίνονται συνεχείς παρατάσεις της σύμβασης, που είχε λήξει το 2013 και προέβλεπε τη διανομή των λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ έναντι 0,50 ευρώ για κάθε φάκελο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.