ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vodafone: Προωθεί επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ- «Αιχμές» για ΟΤΕ

15:23 - 07 Ιουν 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Vodafone: Προωθεί επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ- «Αιχμές» για ΟΤΕ
Επενδυτικό πλάνο ύψους 500.000.000 ευρώ έως το 2020 προωθεί η Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση.

Μάλιστα, ο κ. Μπρουμίδης δήλωσε ότι η Vodafone είναι διατεθειμένη να επενδύσει στα δίκτυα νέας γενιάς αρκεί να δημιουργηθεί το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσο που δεν θα οδηγεί σε νέες μονοπωλιακές καταστάσεις, ενώ άφησε αιχμές για τη ρύθμιση και το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς (vectoring).

 

Όπως τόνισε, πρέπει να αποφευχθούν μοντέλα που οδηγούν σε νέες μονοπωλιακές καταστάσεις και σημείωσε ότι οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ θεωρούν πως το vectoring επιτρέπει στο πρώην μονοπώλιο να κυριαρχήσει στην αγορά, με προσφορά υπηρεσιών ταχύτερων συνδέσεων στο Διαδίκτυο χωρίς σημαντικές επενδύσεις σε οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι, κλπ.

 

Ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος είπε πως η εταιρεία έχει επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ το νέο επενδυτικό πλάνο αφορά στην:

  • Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής & σταθερής για την περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την παροχή νέων δυνατοτήτων στους καταναλωτές
  • Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεόρασης για την δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της ελληνικής αγοράς
  • Αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών με προγράμματα και τεχνολογίες που δίνουν αξία στον πελάτη
  • Αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της Vodafone, για τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των καταναλωτών σε θέματα τεχνολογίας, αλλά και την στήριξη συνεργατών και τοπικών κοινωνιών.

«Ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στον κόσμο, η Vodafone διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη που συνδέεται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας, με επίκεντρο τα δίκτυα νέας γενιάς, το Internet of things και τις υπηρεσίες cloud. Σε όλη την Ευρώπη, η Vodafone επενδύει σε δίκτυα οπτικών ινών και mobile δίκτυα νέας γενιάς, φέρνοντας τις καλύτερες τεχνολογίες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά», δήλωσε ο κ. Μπρουμίδης.

 

«Η Vodafone τοποθετείται δυναμικά ως στρατηγικός επενδυτής σε κρίσιμες εθνικές υποδομές. Οδηγούμε την αγορά μπροστά και επενδύουμε, όπου το θεσμικό πλαίσιο στηρίζει τον ανταγωνισμό και τις τεχνολογίες με μακρινό χρονικό ορίζοντα», πρόσθεσε ο Χ. Μπρουμίδης. «Μπορούμε να συμβάλουμε στην πορεία της χώρας προς την εποχή των υψηλών ταχυτήτων και να προσφέρουμε στην οικονομία, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες τις καλύτερες τεχνολογίες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, την καινοτομία και την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», κατέληξε. Σήμερα η Vodafone απασχολεί 3.280 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους, ενώ «παράλληλα στηρίζει 12.000 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία».

 

Όσον αφορά στην υπόθεση για την πιθανή εξαγορά της Forthnet, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας υποστήριξε πως η εταιρεία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, αλλά σε κάθε συμφωνία υπάρχει και μια σωστή τιμή. Ο ίδιος επισήμανε πως καίριο ρόλο σε μια ενδεχόμενη συμφωνία θα διαδραματίσουν και οι τράπεζες μέσω ρύθμισης των δανείων της Forthnet. Κατά τον κ. Μπρουμίδη, η Vodafone TV, η υπηρεσία τηλεόρασης (στην ουσία πρόκειται για video on demand) της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, εμφανίζει ικανοποιητική πορεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.