ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΑ: Ζημιές 3 εκατ. ευρώ από την αναστολή διευρυμένου ωραρίου

12:21 - 05 Ιουλ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΕΛΤΑ: Ζημιές 3 εκατ. ευρώ από την αναστολή διευρυμένου ωραρίου
Περιορίζει το έργο των ΕΛΤΑ η διοίκηση της εταιρείας μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα έσοδά της.

Η πρόσφατη απόφαση για ανατολή λειτουργίας τα απογεύματα και τα Σάββατα της πλειονότητας των ταχυδρομικών καταστημάτων που είχαν διευρυμένο ωράριο φαίνεται ότι οδήγησε μέσα σε μόνο ένα μήνα σε ζημιές ύψους 3 εκατ. ευρώ.

 

Παράλληλα η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να περικόψει και την υπερωριακή απασχόληση στη διανομή της αλληλογραφίας, σε έναν κλάδο που ήδη λειτουργεί με πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επιφορτιστεί ακόμα και με το έργο της επίδοσης των ειδοποιητηρίων των τραπεζών προς τους οφειλέτες τους.

 

Σύμφωνα με κύκλους των ΕΛΤΑ, μόνο από την απόφαση για το απογευματινό κλείσιμο των 40 (από τα 60) κεντρικών καταστημάτων, η οποία ίσχυσε πριν από περίπου έναν μήνα, έχουν χαθεί έσοδα μόνο για την Αττική που ανέρχονται σε περίπου 600.000 ευρώ, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε 1,2 εκατ. ευρώ, και στην υπόλοιπη Ελλάδα περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τον Ιούνιο στην Κέρκυρα, έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, είχαν πωληθεί-ταχυδρομηθεί περίπου 60.000 κάρτες, ενώ τον φετινό Ιούνιο -με την κατάργηση του απογευματινού ωραρίου- οι κάρτες μειώθηκαν σε 29.000.

Σημειώνεται, ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων από το 2008 και μετά είχε επιφέρει αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ κατά 20%, ενώ το 35% των εργασιών-πράξεων των Ταχυδρομείων γινόταν στο ωράριο πέραν της πρωινής λειτουργίας.  

 

Στο μεταξύ, μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 340 κενά στη διανομή της αλληλογραφίας (αντί για 1026 διανομείς, τα ΕΛΤΑ διαθέτουν μόνον 686), με αποτέλεσμα οι ταχυδρόμοι να αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες για να εξυπηρετήσουν τους 340 κενούς τομείς. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.