ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet: Ξεκινά παρουσιάσεις για το ΜΟΔ των 100 εκατ. ευρώ

10:57 - 16 Σεπ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Forthnet: Ξεκινά παρουσιάσεις για το ΜΟΔ των 100 εκατ. ευρώ
Έντονες είναι διεργασίες στη Forthnet καθώς η εταιρεία προχωρά στην αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων, συνολικού ύψους 325 εκατ. ευρώ, μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μετατρέψιμο ομόλογα αφορά σε 100 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα εξευρεθούν από εκδόσεις ομολογιακών δανείων 255 εκατ. ευρώ.

Έτσι η εταιρεία προχωρά την επόμενη εβδομάδα στην παρουσίαση προς τους επενδυτές, προβάλλοντας ως «ατού» την αντοχή των εσόδων της εν μέσω κρίσης, η βελτιστοποίηση του κοστολογικού μοντέλου, η συντηρητική εμπορική πολιτική, ο εμπλουτισμός περιεχομένου, και η αναβάθμιση υπηρεσιών για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας συνδρομητή, είναι τα όπλα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με την παρουσίαση προς τους επενδυτές.

Ωστόσο, μένει να φανεί ποιος επενδυτής θα καλύψει την έκδοση αφού κανένας μέτοχος δεν έχει, μέχρι στιγμής, εκφράσει ενδιαφέρον. Η Wind Hellas που στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για εξαγορά της Forthnet κρατά κλειστά τα χαρτιά της, το ίδιο και οι νέοι μέτοχοι της εταιρείας, η τυνησιακή Tunisie Telekom και η Μassar Investments από το Ντουμπάι.

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας για τη δημόσια προσφορά έως και 330.291.555 μετατρέψιμων ομολογιών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά ομολογία, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και για την εισαγωγή των νέων ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης είναι η 19η Σεπτεμβρίου 2016. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε το διάστημα 22/09/2016 – 6/10/2016.

 

«Η απόφαση για την έκδοση του ΜΟΔ, αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς η διοίκηση της εταιρείας αποδεικνύει ότι γι αυτήν προέχει το συμφέρον της εταιρείας και όχι μεμονωμένα κάποιων μετόχων. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα αποφάσεων από διοικήσεις εταιρειών στην Ελλάδα. Η διοίκηση προχώρησε αρχικά στη συμφωνία αναχρηματοδότησης με τις δανείστριες τράπεζες και, αμέσως μετά, σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, αποδεικνύοντας ότι γι' αυτήν προέχει το εταιρικό συμφέρον. Όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν, έμπρακτα πλέον, το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fοrthnet Πάνος Παπαδόπουλος στη χθεσινή συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.