ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ατελέσφορο το μπλόκο της Wind στο ομολογιακό της Forthnet

10:57 - 20 Σεπ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ατελέσφορο το μπλόκο της Wind στο ομολογιακό της Forthnet
Ατελέσφορη ήταν η προσπάθεια της Wind Hellas να μπλοκάρει την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (Μ.Ο.Δ.) υπέρ των παλαιών μετόχων της Forthnet. Η μάχη είχε δοθεί με εξώδικα, αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και άλλες δημόσιες αρχές στις οποίες κοινοποιήθηκε το εξώδικο εξέτασαν τις αιτιάσεις της Wind και τις απέρριψαν.

Πιο αναλυτικά, η Wind είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Fοrthnet με ποσοστό 33%. Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως στο εξώδικο στη διοίκηση της Fοrthnet, η Wind αναφέρει πως μια τόσο σοβαρή απόφαση δεν θα έπρεπε να ληφθεί χωρίς να ενημερωθούν οι μέτοχοι και ειδικά οι μέτοχοι που δεν συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο».

 

Σημειώνεται πως η Wind, όσο και η Vodafone Ελλάδος (ελέγχει το 6,5%) δε συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Fοrthnet καθώς είναι ανταγωνιστές της στην αγορά τηλεπικοινωνιών.

 

Οι δημόσιες αρχές που εξέτασαν το εξώδικο επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα στην έκδοση του Μ.Ο.Δ.

 

«Ο Νομικός Ελεγκτής, αφού έχει λάβει γνώση και αξιολογήσει νομικά τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του, θεωρεί ότι δεν υφίσταται νομικό κώλυμα για την έκδοση του Μ.Ο.Δ., την οποία θεωρεί νόμιμη, κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο πόρισμά του», αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο.

 

Η αγορά τηλεπικοινωνιών τώρα αναμένει τις επόμενες κινήσεις της Wind, η οποία, έπειτα από την απόρριψη των επιχειρημάτων της, αναφέρει πως μελετά τις επόμενες κινήσεις της.

 

Ταυτόχρονα πρέπει να βρει και τα κεφάλαια για να καλύψει τη συμμετοχή της στο ομολογιακό. Ειδικά στη Wind Hellas τα ταμειακά διαθέσιμα της οποίας περιορίστηκαν στα 33,9 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015, από 169,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2014, πράγμα που σημαίνει πως οι μέτοχοι της εταιρείας πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 20 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.