ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτίωση οικονομικών μεγεθών για την Vodafone Ελλάδος

09:11 - 04 Οκτ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Βελτίωση οικονομικών μεγεθών για την Vodafone Ελλάδος
Σημαντικά περιοριμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρήση εμφανίστηκαν οι ζημιές της Vodafone Ελλάδος.

Συγκεκριμένα κατά την τελευταία οικονομική χρήση (1/4/2015 έως 31/3/2016) κατέγραψε ζημιές 15,9 εκατ. ευρώ έναντι 126,67 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρήση, λόγω απόκτησης της Hellas On Line (HOL).

 

O κύκλος εργασιών της εταιρίας τηλεπικοινωνιών αυξήθηκε κατά 14,3% και έφτασε τα 843,34 εκατ. ευρώ.

 

Μικρή μείωση παρουσίασαν τα έσοδα της εταιρείας από την κινητή τηλεφωνία που έφτασαν πέρυσι τα 581,7 εκατ. από 585 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Αντίθετα, εκτοξεύθηκαν τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία που έφτασαν τα 179,3 εκατ. από μόλις 69,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από πώληση συσκευών υποχώρησαν ελαφρά στα 50,7 εκατ. από 51,6 εκατ. ευρώ.

 

Στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας αναφέρεται πως «η αγορά τηλεπικοινωνιών θα κινηθεί πτωτικά την τρέχουσα χρονιά και αναμένεται να περάσει σταδιακά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017/18».

 

Η διοίκηση προβλέπει πως «με την υπόθεση ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων θα αρθούν εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2016 και ότι οι συμφωνημένοι όροι και προϋποθέσεις του τρίτου προγράμματος διάσωσης θα εφαρμοστούν, δεν αναμένεται σημαντική αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητες της εταιρίας στην Ελλάδα μεσομακροπρόθεσμα. Σε αυτό το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, η διοίκηση εκτιμά διαρκώς την κατάσταση και τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις της, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αναλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ελαχιστοποίηση τυχόν επιπτώσεων στις εγχώριες δραστηριότητες της εταιρίας».

 

Ειδικά για τις επενδύσεις, που αποτελούν και αντικείμενο διαμάχης με τον ανταγωνισμό, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει πως, «το επενδυτικό πλάνο της Vodafone Ελλάδας περιλαμβάνει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα των δικτύων της Vodafone Ελλάδος αποσκοπώντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των συνδρομητών της, ευθυγραμμίζοντας πλήρως τον στρατηγικό σχεδιασμό της με αυτόν του ομίλου Vodafone που αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη και στη διαφοροποίηση της Vodafone Ελλάδας από τον ανταγωνισμό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.