ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οι μέτοχοι φταίνε για το αδιέξοδο του Mega»

09:55 - 07 Οκτ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Οι μέτοχοι φταίνε για το αδιέξοδο του Mega»
Επί 16 χρόνια διευθύνων σύμβουλος του Τηλέτυπου, ο Ηλίας Τσίγκας εμφανίζεται απολύτως βέβαιος ότι η απόφαση των μετόχων του Mega να μην προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έδωσε το δικαίωμα στις τράπεζες να καταγγείλουν τα δάνεια τους σταθμού ύψους 85 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίγκας ανέφερε ότι ο σταθμός επιτύγχανε, παρά τις συνεχείς ζημίες, να εξυπηρετεί το δανεισμό του μέχρι τον Μάιο του 2015. Σε εκείνο το σημείο όμως οι μέτοχοι, όπως κατέθεσε, αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την απόφαση του ΔΣ που εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση να γίνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με αποτέλεσμα να καταγγείλουν οι τράπεζες τα δάνεια ύψους 85 εκ. ευρώ.

«Οι τράπεζες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του Mega, μπορούν να το λύσουν όμως οι μέτοχοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκας ο οποίος έφυγε το 2015 από τον σταθμό λόγω συνταξιοδότησης. Κάλεσε, ωστόσο, τις τράπεζες που παρακρατούν όλες τις εισροές χρημάτων στο σταθμό να απελευθερώσουν κάποια ποσά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ανταποκριθεί ο σταθμός στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

«Είναι παράλογο να έχουν κλείσει οι τράπεζες το διακόπτη και να μην αφήνουν ούτε ένα ευρώ να μπει στον Τηλέτυπο» είπε και πρόσθεσε: «Ο σταθμός δεν μπορεί να αντέξει χωρίς άλλα κεφάλαια».

 

Απορρίφθηκε το αίτημα Λοβέρδου για κλήση Καψή

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε από την πλευρά του ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί κλείνει ο σταθμός και ζήτησε να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής ο οποίος επιρρίπτει τις ευθύνες για το αδιέξοδο του Mega στην κυβέρνηση. Με το αίτημα του κ. Λοβέρδου συντάχθηκε η ΝΔ και το Ποτάμι αλλά η Επιτροπή το απέρριψε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 07 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.