ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα πρεμιέρα για τις ομολογίες της Forthnet

10:11 - 21 Οκτ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Σήμερα πρεμιέρα για τις ομολογίες της Forthnet
Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος για τις ομολογίες της Forthnet που προέκυψαν από την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με το οποίο η εταιρεία πέτυχε την αναχρηματοδότηση του συνόλου των δανειακών της υποχρεώσεων.

Η κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) από τις τράπεζες, άνοιξε το δρόμο για τη μετατροπή του του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της σε μακροπρόθεσμο, με ελκυστικούς όρους αναχρηματοδότησης. Κλειδί για τη συμφωνία αυτή ήταν το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε, διάρκειας 9 ετών, σταθερού επιτοκίου 1,00% ετησίως, μέσω του οποίου συγκεντρώθηκε το ποσό των 70 εκατ.ευρώ.

 

Σήμερα, Παρασκευή 21/10, ξεκινά η διαπραγμάτευση των 233.748.933 ομολογιών της Forthnet, ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης εκάστης 0,30 ευρώ, που προέκυψαν από την έκδοση του ΜΟΔ. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης είναι η ονομαστική αξία της ομολογίας, ήτοι 0,30 ευρώ.

 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, οι μετατρέψιμες ομολογίες θα είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμες, ενώ η απόδοση κατά τη λήξη (Yield to Maturity) διαμορφώνεται σε 2,03%. Οι ομολογιούχοι δύνανται να ασκούν το δικαίωμα μετατροπής εντός τριάντα ημερών από τη λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου (δηλαδή, εντός τριάντα ημερών από την 31η Μαρτίου, την 30η Ιουνίου, την 30η Σεπτεμβρίου και την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους από την ημερομηνία έκδοσης):

  • Αναφορικά με το ονομαστικό επιτόκιο, επί του συνόλου του εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου του ΜΟΔ, θα υπολογίζεται τόκος με βάση ημερολογιακό έτος 360 ημερών και με σταθερό επιτόκιο που διαμορφώνεται σε ποσοστό 1% ετησίως.
  • Ημερομηνία αποπληρωμής είναι η εργάσιμη ημέρα που έπεται της ημερομηνίας λήξης. Στην ημερομηνία αποπληρωμής, η εκδότρια θα αποδώσει σε κάθε ομολογιούχο την απόδοση (0,33 ευρώ ανά μετατρέψιμη ομολογία, το οποίο ισούται με 110% της τιμής έκδοσης) και τους αναλογούντες τόκους από την τελευταία ημερομηνία εκτοκισμού μέχρι την ημερομηνία λήξης.
  • Πρόωρη λήξη του ΜΟΔ δύναται να επέλθει ιδίως σε περίπτωση καταγγελίας του ΜΟΔ, ολικής πρόωρης αποπληρωμής του ΜΟΔ, μετατροπής του συνόλου των μετατρέψιμων ομολογιών ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ακύρωσης του συνόλου των μετατρέψιμων ομολογιών. Ημερομηνία λήξης είναι η ένατη επέτειος της ημερομηνίας έκδοσης.
  • Τέλος, αναφορικά με την μετατροπή των ομολογιών σε νέες μετοχές, οι ομολογιούχοι μπορούν να ζητούν τη μετατροπή τους σε νέες μετοχές εντός τριάντα ημερών από τη λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.