ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική η S&P Global Ratings για τη Wind Hellas

14:50 - 27 Οκτ 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Θετική η S&P Global Ratings για τη Wind Hellas
Σύσταση "Β" και outlook "σταθερό" αποδίδει για την μητρική της Wind Hellas η S&P Global Ratings, όπως αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει, η Wind Hellas Telecommunications σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογο 250 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανείου και την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας για επενδυτικές δαπάνες.

 

Ο οίκος αναθέτει μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση "Β” στην μητρική της Wind Hellas, και αξιολόγηση "Β” στα προς έκδοση ομόλογα της εταιρείας.

 

Το σταθερό outlook αποτυπώνει τις προσδοκίες του οίκου ότι η Wind Hellas θα συνεχίσει να σταθεροποιεί τα έσοδα και να διατηρεί επαρκή ρευστότητα, με ήπια αύξηση των εσόδων και των περιθωρίων EBΙTDA τον επόμενο χρόνο.

 

Ο οίκος εκτιμά ότι παρά το πολύ υψηλό country risk και τα πολλά χρόνια ύφεσης, "βλέπουμε σημάδια βελτίωσης στην οικονομική κατάσταση και αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2017".

 

Αποτέλεσμα θα είναι, επισημαίνει η S&P, ότι η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες, από την αυξημένη ζήτηση για data κινητής, και από τα υψηλότερα έσοδα ανά χρήστη, έναντι του τωρινού σχετικά χαμηλού επιπέδου.

 

"Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες θα υποστηρίξουν τις τάσεις εσόδων της Wind Hellas, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη επωφεληθεί από τις βελτιωμένες λειτουργικές επιδόσεις στο εννεάμηνο, με την αύξηση των εσόδων περί το 2,4% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της αύξησης των συνδρομητών και των εσόδων ανά χρήστη, στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας", αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται πως με εκδότρια την Crystal Almond S.à r.l., η Wind Hellas Telecommunications S.A. προχωρά στην έκδοση ομολογιών, λήξεως 2021, με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Crystal Almond (εκδότρια) θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετούς διάρκειας ομολογιών ύψους 250 εκατ.ευρώ, με στόχο την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων και την χρηματοδότηση επενδύσεων.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.