ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Τι «παίζει» με το 5%

11:48 - 03 Νοε 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΤΕ: Τι «παίζει» με το 5%
Θέμα ωρών ή ημερών φαίνεται πως είναι η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Η μεταβίβαση, που είναι μνημονιακή υποχρέωση, πιθανώς θα πραγματοποιηθεί εξωχρηματιστηριακά. Οι Γερμανοί διατηρούν και έναντι του ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα πρώτης άρνησης για το 5% των μετοχών, που θα πωληθεί στο μέλλον. Το ΤΑΙΠΕΔ θα προσλάβει χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο για τη διαδικασία πώλησης του 5%.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ξεκινάει μετά τη μεταβίβαση καθώς θα ακολουθήσει το παζάρι δημοσίου και Deutsche Telekom για τη συμφωνία μετόχων του OΤΕ.

 

Τις προηγούμενες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την Deutsche Telecom για την κατάρτιση τροποποίησης της συμφωνίας μετόχων του 2008, όσον αφορά στα δικαιώματα veto, ορισμού μελών Δ.Σ κλπ.

 

Σήμερα το ελληνικό δημόσιο ελέγχει το 10% των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών του ΟΤΕ. Μετά την πώληση του 5% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ,  το ελληνικό δημόσιο θα ελέγχει τα δικαιώματα ψήφου για το εναπομείναν 5% των μετοχών με 1% ως άμεσος κύριος και 4% μέσω του ΙΚΑ.

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.