ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕΚΤ: Απαραίτητη η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

09:26 - 09 Νοε 2016 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΕΕΚΤ: Απαραίτητη η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής
Θετικές διαφαίνονται οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς στη σύσταση του νέου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ως εξαιρετική είδηση σχολίασε τη δημιουργία του νέου υπουργείου ο Γεν. Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ΑΠΕ.
Ο κ. Στεφανόπουλος χαιρέτισε την κινητοποίηση της Πολιτείας με πολιτικές που θα ενισχύσουν τις επενδύσεις στην ψηφιακή οικονομία και θα δώσουν ώθηση στη νέα επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ στην αξιοποίηση των ψηφιακών επικοινωνιών της δίνεται μία τρομερή ευκαιρία να προχωρήσει με πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ψηφιακή κοσμογονία που συντελείται, αν τεθούν στόχοι από το νέο υπουργείο και επιτευχθούν επισήμανε ο ίδιος. 
 
Η ψηφιοποίηση της οικονομίας βάζει στοπ στη φοροδιαφυγή
Η ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας, όπως εξήγησε, έχει άμεση σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκαν οι ΜμΕ που αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες ηλεκτρονικά περίπου στο 5-6%, όταν στην Ευρώπη η τάση είναι κοντά στο 25-30%. Συνεπώς, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών θα επιτρέψει στο κράτος να αυξήσει τα έσοδά του από τη μείωση των διαφυγόντων εσόδων από φόρους, αλλά κυριότερα θα εντάξει τη χώρα σε μία διαδικασία ανάπτυξης, θα προσελκύσει νέους επενδυτές στη χώρα που θα αξιοποιήσουν το ελληνικό ταλέντο και τις υποδομές της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε ο κ. Στεφανόπουλος.
 
Επενδύσεις σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων από τις εταιρείες κινητών επικοινωνιών
Ο Γεν. Διευθυντής της ΕΕΚΤ ανέδειξε την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ταχύτερων και πληρέστερων υποδομών σε όλη τη χώρα, καθώς η ψηφιοποίηση της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης γεφυρώνει το χάσμα που προκαλεί η απόσταση στις απομακρυσμένες γωνίες της χώρας και επιτρέπει την ανάπτυξη νέας επιχειρηματικότητας με τον τρόπο που ταιριάζει σε κάθε περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κλάδος προετοιμάζεται για το μέλλον με συνεχείς επενδύσεις, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων κατά περισσότερο από 50% την περίοδο της κρίσης. Το 2016 οι επενδύσεις του κλάδου σημείωσαν αύξηση 35%, καθώς υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια ανάπτυξης των δικτύων 4ης γενιάς (4G), δηλαδή υψηλή ταχύτητα στο διαδίκτυο, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσα από τα κινητά, και προετοιμασίας για την 5η γενιά (5G), τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού σχεδίου για να ανακτήσει η Ευρώπη την πρωτοπορία στις υπηρεσίες αυτές.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.