ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Forthnet-ZTE ύψους 500 εκατ. ευρώ

13:45 - 13 Μαϊ 2017 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συμφωνία Forthnet-ZTE ύψους 500 εκατ. ευρώ
Παρουσία του πρωθυπουργού υπογράφεται στις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) συμφωνία μεταξύ της Forthnet και της κινεζικής ZTE για επένδυση 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα 350 εκατ. θα αφορούν την προσεχή τριετία.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2016 οι δύο όμιλοι είχαν υπογράψει, στο πλαίσιο της τότε επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, Σύμφωνο Συνεργασίας  προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων

νέας γενιάς στη χώρα μας.

 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας είχε υπογραφεί κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα, στο κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης της ΖΤΕ στη Σαγκάη, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Forthnet, κ. Πάνου Παπαδόπουλου, και του κ. Deng Chao, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΖΤΕ Ελλάδος.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet κ.Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του στη συμφωνία, λέγοντας πως η δημιουργία ενός δεύτερου δικτύου πρόσβασης είναι εθνικής σημασίας, καθώς θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις, θα συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.