ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ποιον θα καταλήξει η Cyta Hellas; Κύριο

08:33 - 13 Σεπ 2017 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Σε ποιον θα καταλήξει η Cyta Hellas;
Μετά από σχεδόν μια… διετία όπου η Cyta Hellas όλο… πουλούνταν αλλά τίποτα δεν προχωρούσε, την Τρίτη, αιφνιδιαστικά, ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης της εταιρείας, από τον κυπριακό… ΟΤΕ, τη μητρική Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ – CYTA).

Με καταχωρήσεις στον Τύπο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως τις 27 Σεπτεμβρίου μέσω μη δεσμευτικών προσφορών!

Τα επιτελεία των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, Wind και Vodafone πήραν «φωτιά», καθώς κάθε όμιλος θα ήθελε τη Cyta Hellas και το πελατολόγιό της, όμως μεγάλο αγκάθι είναι οι υποχρεώσεις που έχει.

Στο πρόσφατο παρελθόν, αμφότεροι οι όμιλοι έχουν εκφράσει το (ακαδημαϊκό) ενδιαφέρον τους για την εταιρεία, η οποία έχει σημαντικά assets και θα έδινε καλό momentum στο σχήμα που θα προσκολλούνταν.

Η Cyta Hellas δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το φθινόπωρο του 2008, αποτελώντας έως σήμερα τη μεγαλύτερη επένδυση της μητρικής στην Κύπρο, η οποία έχει «ρίξει» στην Ελλάδα πάνω από 150 εκατ. ευρώ.

Διαθέτει περίπου 300 χιλ. συνδρομητές, με μερίδιο αγοράς περί που 15%, έχει φτιάξει  ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών πάνω από 5.500 χιλιόμετρα, ενώ απασχολεί περίπου 750 εργαζόμενους στη χώρα μας.

Όμως, αυτή την 9ετία, λόγω και του ανταγωνισμού αλλά και των επενδύσεων που έκανε, παρουσιάζει διαρκώς ζημιές, ενώ φέρεται να έχει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.