ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαμάζ: Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ

17:20 - 28 Νοε 2017 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τσαμάζ: Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ
Πυρά εναντίον της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εξαπέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, λέγοντας ότι ο όμιλος του ΟΤΕ «θέλει να επενδύσει και δεν τον αφήνουν».

Σε συνέντευξή του ανέφερε ότι η ΕΕΤΤ αυτή την στιγμή όχι μόνο δεν βοηθάει τον πραγματικό ανταγωνισμό, αλλά ουσιαστικά αποθαρρύνει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται η ίδια η χώρα και οι πολίτες της.

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες φθηνότερα και αμεσότερα, αλλά η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει» είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι το αντικείμενό της ΕΕΤΤ είναι όχι να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ, αλλά να εξασφαλίζει ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

«Αρνούμαστε να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, αυτή τη στιγμή η διαδικασία ως προς τον έλεγχο των τιμών στην αγορά είναι της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ δεν υφίσταται λόγος προέγκρισης των πακέτων λιανικής του ΟΤΕ.

Η ίδια η ΕΕΤΤ -συνέχισε- έχει αποφανθεί από πέρυσι ότι δε χρειάζεται ρύθμιση στην αγορά λιανικής λόγω του επαρκούς ανταγωνισμού.

Ο κ. Τσαμάζ έκανε λόγο για ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες και ...βιομηχανία εγκρίσεων από την ΕΕΤΤ: «Τον Οκτώβριο εκκρεμούσαν 425 εγκρίσεις για τιμολογιακά προγράμματα του ΟΤΕ και τους τελευταίους οκτώ μήνες εγκρίθηκαν μόλις 65 προγράμματα. Ο μέσος χρόνος έγκρισης από τον Οκτώβριο του 2017 είναι τέσσερις μήνες, ενώ, την ίδια στιγμή, ο ανταγωνισμός μπορεί και βγάζει ό,τι πακέτο θέλει όποτε το θέλει».

Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε χαρακτηριστικά μία προσφορά του Οργανισμού για κάθε νέα ευρυζωνική σύνδεση για τα Χριστούγεννα, την οποία ωστόσο με τους ρυθμούς και τη σωρεία των εγκρίσεων που απαιτεί η ΕΕΤΤ θα καταλήξει να τη δώσει το ...Πάσχα, αφού «χρειάζεται ξεχωριστή έγκριση για κάθε ένα πρόγραμμα και για κάθε ταχύτητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:22 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.