ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μάχη» Vodafone και Wind για τη Cyta Hellas

09:10 - 20 Δεκ 2017 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Μάχη» Vodafone και Wind για τη Cyta Hellas
Μεταξύ των Vodafone και Wind φαίνεται πως θα δοθεί η μάχη για την απόκτηση της Cyta Hellas, καθώς οι δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, πήγαν δηλαδή έως το τέλος τη διαδικασία, καθώς χθες έληγε η προθεσμία.

Σύμβουλοι της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) για την πώληση της Cyta Hellas είναι οι PwC, Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία και Γεωργιάδης & Πελίδης ΔΕΠΕ, ενώ οι δεσμευτικές προτάσεις θα ανοιχτούν, στις 9 Ιανουαρίου 2018.

Οι δύο εταιρείες εξ αρχής είχαν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις μπαίνοντας στη διεκδίκηση της Cyta Hellas, ξεκινώντας από την εκδήλωση ενδιαφέροντος το Σεπτέμβριο, όπως προέβλεπε η διαδικασία.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι μνηστήρες απέκτησαν πρόσβαση στα πλήρη οικονομικά στοιχεία της θυγατρικής του κυπριακού τηλεπικοινωνιακού ομίλου, ώστε να καταθέσουν την ολοκληρωμένη δεσμευτική πρότασή τους.

Στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, ενδιαφέρον είχε εκφράσει και η κινεζική PCCW Global που ανήκει στον κολοσσό Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ, όμως, τελικώς, δεν υπήρξε συνέχεια.

Έτσι, επιβεβαιώθηκαν όσοι εξ αρχής είχαν αμφισβητήσει τις προθέσεις των Κινέζων να ασχοληθούν με την… ταπεινή Cyta, τη στιγμή «παίζουν» σε παγκόσμια projects. Κύκλοι της αγοράς, τονίζουν ότι πιθανότατα να μπήκε στη διαδικασία για λόγους... έρευνας αγοράς και «ζυγίσματος» των εξελίξεων.

Θυμίζουμε ότι ο ΟΤΕ, λόγω δεσπόζουσας θέσης, δεν είχε δικαίωμα για την κατάθεση προσφοράς.

H Cyta Hellas παρουσιάζει ζημιές στην Ελλάδα, όμως έχει κάνει αρκετά μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας, έχει ισχυρό δίκτυο και ένα σεβαστό πελατολόγιο, που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση σ' όποιον την αποκτήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρική της Κύπρου, έχει επενδύσει πάνω από 160 εκατ. ευρώ στη χώρα μας.

Η Cyta Hellas διαθέτει σημαντικά assets, σύγχρονο δίκτυο, υπολογίσιμο πελατολόγιο, αλλά και ένα «μπουκέτο» ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Το 2016 ο ύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 90,8 εκατ. ευρώ (μείωση 1,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση), ενώ τα μεικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 26,90 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπήρξαν ζημιές προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων 14,51 εκατ. ευρώ και ζημίες μετά προ φόρων 18,91 εκατ. ευρώ (οριακά αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.