ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήγει η προθεσμία για το 5% του ΟΤΕ

08:05 - 15 Μαρ 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Λήγει η προθεσμία για το 5% του ΟΤΕ
Λήγει σήμερα το απόγευμα η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το 5% του ΟΤΕ, με την Deutche Telecom, τη βασική μέτοχο του ΟΤΕ, να διαθέτει δικαίωμα πρώτης άρνησης, δηλαδή έχει το δικαίωμα να αποκτήσει το 5% στο υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα που θα υποβληθεί στο διαγωνισμό.

Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου και αφορά σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές του ΟΤΕ.

Αναφορικά με το δικαίωμα της πρώτης άρνησης, η διεθνή πρόσκληση ανέφερε πως εάν το Δημόσιο σκοπεύει να μεταβιβάσει μετοχές ή δικαιώματα για νέες μετοχές του ΟTE σε τρίτο μέρος, η DT έχει δικαίωμα να εξαγοράσει ή να ορίσει μέλος του γερμανικού ομίλου που θα εξαγοράσει τις μετοχές, με βάση τους όρους που τίθενται στη συμφωνία μετόχων.

Εάν η Deutsche Telekom δεν ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που ενημερώθηκε επίσημα από το Δημόσιο, τότε το ελληνικό δημόσιο μπορεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον πλειοδότη του διαγωνισμού.

Οικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό είναι η Credit Suisse και η Τράπεζα Πειραιώς. 

Η διάθεση του 5% των μετοχών ΟΤΕ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ θα μειώσει τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο 5%, εκ των οποίων το 1% ανήκει άμεσα σε αυτό και το 4% έμμεσα μέσω του ΙΚΑ.

Αν η DT αποκτήσει το ποσοστό και ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 45% δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς διότι η πώληση θεωρείται συνέχεια της πρώτης αποκρατικοποίησης. 

 

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.