ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Telekom: Επένδυση τετραετίας με δύο δισ. ευρώ στην Ελλάδα Κύριο

16:34 - 29 Μαρ 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Deutsche Telekom: Επένδυση τετραετίας με δύο δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Ποσό δύο δισ. ευρώ θα επενδύσει στην Ελλάδα την επόμενη τετραετία η Deutsche Telecom για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (Fiber To The Home) και 5G, όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τίμοθι Χέτγκες, στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη.

Με την επένδυση υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην Ελλάδα θα αποκτήσουν συνδέσεις ταχύτητας 1 Gigabit.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως η επένδυση αυτή της Deutsche Telecom αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χέτγκες τόνισε πως «είναι σπουδαίο ότι η Deutsche Telekom επενδύει στην Ελλάδα», καθώς και ότι «είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη διοίκηση μας στην Ελλάδα με τον ΟΤΕ και για όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια».

«Η Deutsche Telekom έχει προβεί σε ογκώδεις επενδύσεις στη χώρα. Σε πρώτη φάση φτιάξαμε το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τώρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη δικτύου Fiber To The Home (FTTH). Η κοινωνία των Gigabit έχει ανάγκη από την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών παντού και τώρα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, «η τεχνολογία Fiber To The Curb λειτουργεί ήδη και αποφασίσουμε να επενδύσουμε ώστε το 25% του πληθυσμού της χώρας να αποκτήσει FTTH μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτήν την απόφαση συζητήσαμε σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πράγμα που αποδεικνύει ότι η δέσμευσή μας για την Ελλάδα είναι δεδομένη. Ακόμη ένα δείγμα του καλού κλίματος που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι η δέσμευσή μας να αγοράσουμε ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 5% του ΟΤΕ. Επομένως, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, εδώ στην Ελλάδα, ώστε να οικοδομήσουμε την κοινωνία των gigabit ως Deutsche Telekom».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 29 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.