ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των πυλών ο διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

14:54 - 02 Μαϊ 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Προ των πυλών ο διαγωνισμός για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πείνα και φτώχεια, θα διαγωνιστούν μαθητές από όλον τον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.OTM 2018 (World Robot Olympiad), που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018 στην Ταϊλάνδη, με θέμα «Food Matters».

Στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των μαθητών της ελληνικής αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr).

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ρομποτικές κατασκευές σχετικές με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger», τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν νέους καινοτόμους τρόπους που θα βελτιώσουν τη διατροφική αλυσίδα και θα συμβάλουν στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη. Ο τελικός του ελληνικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, αφού ολοκληρωθούν οι περιφερειακοί διαγωνισμοί σε όλη τη χώρα.

Η COSMOTE, για ακόμη μία χρονιά, στηρίζει την Εκπαιδευτική Ρομποτική, στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των νέων, με όραμα να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Η χώρα μας έχει μέχρι σήμερα δύο ολυμπιακές διακρίσεις στην World Robot Olympiad. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεθνή διοργάνωση αφιερωμένη στην επιστήμη, στην τεχνολογία και στην εκπαίδευση, που συγκεντρώνει μαθητές και νέους από όλον τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.