ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σερφάρεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Σερφάρεις σα να ήσουν στην… Ελλάδα!

16:25 - 30 Ιουλ 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Σερφάρεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Σερφάρεις σα να ήσουν στην… Ελλάδα!
Χωρίς καμία αμφιβολία, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους για τον υποψήφιο επισκέπτη μιας ξένης χώρας, εκτός από την απώλεια των αποσκευών του και τη δυσκολία στην επικοινωνία, ήταν μέχρι πέρσι, οι εξτρά χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία, είτε μέσω Internet, είτε μέσω κλήσεων και SMS.

Μάλιστα, οι χρεώσεις αυτές, συχνά ήταν αρκετά υψηλές ενώ εμφανίζονταν και σχεδόν απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες, προκειμένου να προστατευτούν από πιθανά… ευτράπελα επέλεγαν να απενεργοποιούν τη χρήση δεδομένων ή να ελαττώνουν σημαντικά ακόμα και τη χρήση των ίδιων των κινητών τους.

Βέβαια, ένα χρόνο μετά την κατάργηση των χρεώσεων roaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάσταση αυτή ομολογουμένως άλλαξε άρδην, οι συνήθειες των συνδρομητών-ταξιδιωτών, είναι αρκετά διαφορετικές και πλέον πολύ δύσκολα θα φτάσουν να περιορίσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους.

Σύμφωνα με έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου, η μεγάλη πλειονότητα των Ευρωπαίων γνωρίζει και αναγνωρίζει τα οφέλη της περιαγωγής χωρίς επιπλέον χρέωση, καθώς και ότι χάρη στους νέους κανόνες που ισχύουν από τις 15 Ιουνίου 2017, είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το κινητό της τηλέφωνο στα ταξίδια της σε άλλες χώρες της Ε.Ε. όπως και εντός συνόρων! Όμως, είναι γεγονός ότι ίσως και από... συνήθεια, σημαντική μερίδα των επισκεπτών-συνδρομητών συνεχίζει να περιορίζει τη χρήση του κινητού της τηλεφώνου όταν ταξιδεύει σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε., συγκριτικά με το τι θα έκανε αν βρισκόταν στη χώρα της.

Το καινοτόμο COSMOTE My Internet

Στο σημείο αυτό λοιπόν, έρχεται η COSMOTE, η οποία μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE My Internet, προσφέρει πρώτη τη δυνατότητα αποφυγής επιπλέον χρεώσεων από χρήση mobile data στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την άμεση και ασφαλή ανανέωση των MB με τα πακέτα GIGA NOW.

Πλέον, οι συνδρομητές συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, θα μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα για τα mobile data που καταναλώνουν, σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω SMS. Παράλληλα, μετά την κατανάλωση όλων των data, διακόπτεται η δυνατότητα πλοήγησης, για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο επιπρόσθετης χρέωσης. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα GIGA NOW ή να πλοηγηθούν με χρέωση ανά MB.

 

COSMOTE MyInternet 2

 

Η υπηρεσία COSMOTE My Internet είναι η μόνη που προσφέρει πραγματικό έλεγχο κόστους για τη χρήση των MB, ώστε οι συνδρομητές να μην χρεωθούν ούτε ευρώ παραπάνω, εφόσον δεν το επιλέξουν.

Η αναβάθμιση της υπηρεσίας απαντά στις αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών COSMOTE για πλοήγηση στο διαδίκτυο και στο εξωτερικό, καθώς μετά την απελευθέρωση του roaming εντός της Ε.Ε., οι χρήστες Mobile Internet εντός του ΕΟΧ (ενιαίου οικονομικού χώρου), έχουν τετραπλασιαστεί, σε σχέση με το 2017.

Επιπρόσθετα, η COSMOTE δημιούργησε τα πακέτα GIGA NOW, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση των συνδρομητών για περισσότερο mobile internet, με τον πιο οικονομικό τρόπο. Να σημειωθεί δε, ότι σε επίπεδο τετραετίας η μέση χρέωση ανά GB έχει μειωθεί σχεδόν στο 75%!

 

COSMOTE MyInternet 1

 

Οι νέες ταξιδιωτικές συνήθειες και οι… «άμυνες» του πρόσφατου παρελθόντος

Πριν λοιπόν να έρθει το COSMOTE My Internet και κυρίως η κατάργηση των χρεώσεων roaming στην Ε.Ε., ο εκάστοτε ταξιδιώτης-συνδρομητής ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με το κινητό του τηλέφωνο, ειδικά όσον αφορά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Ορισμένες από τις πιο προσφιλείς τακτικές προκειμένου να μην υπάρξουν χρεωστικά... απρόοπτα ήταν οι ακόλουθες:

•           Απενεργοποίηση του roaming

•           Ενεργοποίηση ειδικών πακέτων-προσφορών

•           Χρήση κάρτας SIM της χώρας που επισκέπτονται

Ωστόσο, μόλις έναν χρόνο μετά την αλλαγή στις χρεώσεις roaming, παρατηρήθηκε άμεσα μεγάλη αύξηση της κίνησης περιαγωγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 παρατηρήθηκε 5 φορές (!) υψηλότερη κίνηση στην περιαγωγή δεδομένων ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 2,5 φορές (!) περισσότερες κλήσεις εντός της Ε.Ε., συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς, είναι ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της Ε.Ε., όσοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, κατά πλειοψηφία, οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ουδέποτε πρόκειται να περιορίσουν ξανά τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 53% «ομολόγησε» πως πράγματι περιόριζε τη χρήση του με κάποιον από τους άνωθεν τρόπους.

 

COSMOTE MyInternet 4

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάργηση των χρεώσεων roaming στην Ε.Ε. που βρίσκεται σε ισχύ από πέρσι, σε συνδυασμό με τη νέα επαναστατική υπηρεσία της COSMOTE, COSMOTE My Internet, άλλαξε ριζικά τις ταξιδιωτικές συνήθειες προσφέροντας έναν… «πονοκέφαλο» λιγότερο στον επισκέπτη και επιτρέποντάς του να μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο σαν να βρίσκεται στην Ελλάδα. Φθηνότερα, πιο άμεσα και χωρίς άγχος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.