ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet: Άνω των 10 εκατ. ευρώ το όφελος από τη μείωση του κόστους για τη Super League Κύριο

07:18 - 19 Οκτ 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Forthnet: Άνω των 10 εκατ. ευρώ το όφελος από τη μείωση του κόστους για τη Super League
Aπό την 1η Ιουλίου 2018 που ισχύει η νέα συμφωνία της Forthnet για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οικονομικό όφελος για την εισηγμένη ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες του reporter αναφέρουν πως τα στελέχη της Forthne έχοντας με τις κινήσεις αυτές εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από το ελληνικό πρωτάθλημα, η Nova κινείται για την απόκτηση και άλλων premium αθλητικών assets.

Ήδη απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, την Serie A TIM, η οποία ειδικά με την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους αποτελεί το πλέον ανερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Εκτός όμως από το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και την ανανέωση του γαλλικού πρωταθλήματος (που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο εμπορικά μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία) και την απόκτηση όλων των γαλλικών διοργανώσεων (Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Σούπερ Καπ), από την Κάντζα γίνεται γνωστό πως η θυγατρική  Nova αναμένεται να κινηθεί με αξιώσεις και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, καθώς τους επόμενους μήνες θα ανοίξει το tender για την 3ετία 2019-2021.

H πορεία του φετινού εννεαμήνου

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε ο reporter η πορεία των οικονομικών μεγεθών της εισηγμένης κατά τη διάρκεια του 9μηνου 2018 κινήθηκε σε θετικά επίπεδα με περαιτέρω θετική βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA). Nα υπενθυμίσουμε ότι στο α’ εξάμηνο του 2018 το EBITDA της Forthnet εμφάνισε αύξηση 11,4% σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2017.

Προτεραιότητες της Forthnet για το β’ εξάμηνο του 2018

Για το 2ο εξάμηνο του 2018 η  στρατηγική του Ομίλου θα είναι η διατήρηση της υφιστάμενης θέσης του στις αγορές των τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης και η δυνατότητα να διαφοροποιηθεί μέσω της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών. Παράλληλα, θα δοθεί προτεραιότητα στη προσέλκυση πελατών μεγαλύτερης αξίας, ακολουθώντας στρατηγική με έμφαση στην αξία των υπηρεσιών παρά στη μειωμένη ή επιθετική τιμή. Ειδικότερα: Όσον αφορά τις Υπηρεσίες προς Οικιακούς Πελάτες, η Forthnet και για το 2ο εξάμηνο 2018 θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη διακράτηση του υφιστάμενου πελατολογίου της μέσω της βελτίωσης της συνολικής εμπειρίας πελάτης, τόσο στο επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και στο επίπεδο της υποστήριξης. Παράλληλα, θα επιδιώξει την ανάπτυξη της συνδρομητικής της βάσης διαθέτοντας ποιοτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες της ελληνικής οικογένειας για επικοινωνία, ψυχαγωγία και οικονομία στο σπίτι. 

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.