ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παζάρια Τραπεζών-Vodafone και Wind για τη Forthnet

09:39 - 19 Δεκ 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Παζάρια Τραπεζών-Vodafone και Wind για τη Forthnet
Σε φάση διαπραγμάτευσης για το τίμημα αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα τράπεζες και Vodafone/Wind για την εξαγορά της Forthnet. Το σχήμα των δυο τηλεπικοινωνιακών εταιριών είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του 32,8% των μετοχών της Forthnet. Σημειώνεται ότι η διαδικασία της πώλησης της εταιρίας στην οποία ανήκει η συνδρομητική τηλεόραση nova κι απασχολεί 100ο εργαζόμενους έχει ξεκινήσει πριν 11 μήνες. Σημειώνεται ότι ενδεχόμενη απόκτηση της Forthnet θα πραγματοποιηθεί με το ποσοστό να κατανέμεται ισόποσα - 50%-50% - ανάμεσα σε Wind και Vodafone.

«Έχουμε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μέχρι τις 31/1 με τις τράπεζες. Είχαμε την Τρίτη μια καλή συνάντηση χτες με τράπεζες. Είσαστε σε στάδιο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων και περιμένουμε από τα στοιχεία αλλά όλα είναι υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης» τόνισε μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση χτες βράδυ για τους δημοσιογράφους του κλάδου ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης. Μάλιστα ανέφερε ότι επί του παρόντος εκκρεμεί να αναλυθούν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα σημεία της κοινής πρότασης Vodafone-Wind.

Haris Broumidis

Επίσης, όπως είπε,  ζητούμενο για τις δύο εταιρείες είναι να έχουν στο εξής πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες, που απαιτούνται, για να έχει η διαδικασία θετική έκβαση. «Υπάρχει πρόθυμος αγοραστής και πρόθυμος πωλητής. Βασικό θέμα πλέον είναι το τίμημα. Είμαστε σε καλό  δρόμο, αλλά έχει δρόμο η διαδικασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπρουμίδης και συμπλήρωσε: «Πρέπει μέχρι τότε στις 31/1 να αναλυθούν τα σημεία πρότασης μας με τη Wind και το πιο δύσκολο να εχουμεε πρόσβαση σε πληροφορίες που χρειάζονται για την τελική έκβαση. Δε μιλάμε για κούρεμα. Βάζουμε  ένα τίμημα. Λέμε ότι κάνει τόσο» τόνισε ο κ. Μπρουμίδης.

Σημειώνεται ότι  η Forthnet έχει συνολικές υποχρεώσεις 600 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 50%  (325 ek) είναι οφειλές σε τράπεζες και τα υπόλοιπα προς προμηθευτές. Όπως εκτιμάται το όλο εγχείρημα εξαρτάται από το ύψος του «κουρέματος» που είναι διατεθειμένες να παραχωρήσουν οι τράπεζες στα δάνεια της Forthnet(περί τα 257,5 εκατ. ευρώ).

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.