ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

COSMOTE-Microsoft: Συμμαχία για την ανάπτυξη του cloud σε επιχειρήσεις

13:58 - 30 Μαϊ 2019 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κομβική για την προσπάθεια ταχύτερης μετάβασης των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή εκτιμάται ότι η είναι η σύμπραξη της COSMOTE με τη Microsoft παροχή υπηρεσιών και τυποποιημένων λύσεων cloud σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές σύμφωνα με ανακοίνωση αφορούν στο Microsoft Azure, το Dynamics 365 και το Office 365. Λόγω της μεγάλης διείσδυσης που έχουν τα εν λόγω προϊόντα στην αγορά αλλά και των μεριδίων της Cosmote εκτιμάται ότι η συνεργασία των δυο μεγάλων εταιριών θα ενισχύσει την υιοθέτηση τεχνολογιών cloud, που είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες μετάβασης των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι λύσεις cloud που διαθέτει η COSMOTE σε συνεργασία με την Microsoft, προσφέρουν στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστους ΙΤ έως και 50% συγκριτικά με παραδοσιακές λύσεις αγοράς εξοπλισμού - λογισμικού και εγκατάστασή - λειτουργία τους στον χώρο του πελάτη (on-premise). Στο πλαίσιο παροχής των λύσεων, η COSMOTE αξιολογεί και χαρτογραφεί τις τρέχουσες διαδικασίες και ανάγκες ΙΤ της επιχείρησης και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο cloud. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των λύσεων της Microsoft με ολοκληρωμένες υπηρεσίες  ασφάλειας από την COSMOTE.

Οι λύσεις cloud που διαθέτουν COSMOTE και Microsoft είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που έχουν ανακοινώσει ο Όμιλος Deutsche Telekom και η Microsoft, για την προώθηση της τεχνολογίας cloud σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

«Οι ολοκληρωμένες λύσεις cloud που προσφέρουν η COSMOTE και η Microsoft, η έμφαση των δύο εταιρειών στην υψηλή ποιότητα, αλλά και η τεχνογνωσία του Ομίλου Deutsche Telekom, αποτελούν εγγύηση για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην νέα ψηφιακή εποχή. Παρέχοντας ποιοτικές λύσεις για όλες τις ανάγκες για cloud και τηλεπικοινωνίες, η COSMOTE αποτελεί τον συνεργάτη επιλογής των σύγχρονων επιχειρήσεων» τόνισε ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος.

Από την πλευρά της Microsoft Hellas, ο κ. Χριστόδουλος Παπαφώτης, Διευθυντής Commercial & Partners για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε: «Πιστοί στο όραμά μας να υποστηρίζουμε κάθε οργανισμό να πετύχει περισσότερα στην ψηφιακή εποχή, συνεργαζόμαστε με τον Όμιλο ΟΤΕ, για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες για cloud και τηλεπικοινωνίες των ελληνικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία αυτή που ενώνει κάτω από κοινές λύσεις COSMOTE,  την τεχνογνωσία και την καινοτομία τόσο της Microsoft όσο και της Deutsche Telekom, πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει και θα επιταχύνει την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στο να  διευκολύνουμε την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, δημιουργώντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά».

Τα νέα δίκτυα

Στο πλαίσιο αυτό η ανάπτυξη των νέων δικτύων όπως είναι το 5G ή τα ευρυζωνικά είναι εκ των ουκ άνευ για την προώθηση της αξιοποίησης της τεχνολογίας cloud κι άρα αποτελεί καταλύτη για την εμβάθυνση της ψηφιακής οικονομίας και συνεπώς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικά τα χαρακτηριστικά των δικτύων 5G, όπως οι υπερυψηλές ταχύτητες και η μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων από οπουδήποτε δίνουν την ευκαιρία για άρδην αλλαγή του τρόπου αξιοποίησης του εγατικού δυναμικού των εταιριών αλλά και αναδιάρθρωσης της εν γένει λειτουργίας τους. Σε αυτό είναι κομβικό να προωθηθεί, όλο εκείνο το πλαίσιο (νέο νομοσχέδιο που αλλάζει το σύστημα αδειοδότησης των κεραιοσυστημάτων), ώστε να διαμορφωθούν το συντομότερο δυνατό υπερσύγχρονες υποδομές δικτύων κινητών επικοινωνιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Πάντως εν όψει και της νέας κυβέρνησης το θέμα της ψηφιακοποίησης πρέπει να μπει στην κορυφή της ατζέντας καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη για την ψηφιακή διείσδυση και  να έχει υπερκαλύψει το ψηφιακό χάσμα που τη χωρίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο έτσι θα ενταχθεί στην ομάδα των πρωτοπόρων ψηφιακά χωρών προσελκύοντας επενδύσεις αλλά και βελτιώνοντας δείκτες παραγωγικότητας. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ύψους 700 εκατ. έχουν ξεκινήσει επενδύσεις άνω των €3 δισ., οι οποίες ξεπερνούν τα €4.5 δισ., αν συνυπολογιστούν οι επενδύσεις στα νέα δίκτυα 5G και οι πρωτοβουλίες της Πολιτείας έως το 2022. 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 30 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.