ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι τις 12 Ιουλίου οι προσφορές για το διαγωνισμό 5G

08:32 - 01 Ιουλ 2019 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Μέχρι τις 12 Ιουλίου οι προσφορές για το διαγωνισμό 5G
Σε 11 μέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων που θα υποστηρίξει την Επιτροπή στη διαδικασία διάθεσης των σχετικών συχνοτήτων πέμπτης γενιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι για το έργο της υποστήριξης της ΕΕΤΤ στον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 12 Ιουλίου 2019. Με το δεδομένο αυτό δεν αποκλείεται ο ανάδοχος του έργου να προσληφθεί πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 160.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η ΕΕΕΤ προτίθεται να διαθέσει στους ενδιαφερόμενους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους συχνότητες σε διάφορες ζώνες του ραδιοφάσματος, προκειμένου να υποστηριχθεί η μετάδοση κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς στη χώρα. Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ προτίθεται να διαθέσει συχνότητες στη ζώνη των 700 MHz, των 1500 MHz, των 2100 ΜΗz (2,1 GHz), των 3600 ΜΗz (3,6 GHz) και τέλος στα 26000 MHz (26 GHz).

Η κινητή τηλεφωνία 5ης γενιάς, σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτεί ένα ευρύ φάσμα συχνότητας από πολλαπλές ζώνες, καθώς κάθε συχνότητα προσφέρει διαφορετική κάλυψη και εύρος ζώνης (εύρος πληροφορίας που μεταφέρει). Πρέπει να μεταφέρει λίγα δεδομένα σε μια ευρεία περιοχή (π.χ. το στίγμα ενός αυτοκινήτου που κινείται) και πολλά δεδομένα σε μια περιορισμένη γεωγραφική κλίμακα (π.χ. ένα όχημα που κινείται στον δρόμο χωρίς οδηγό και αξιοποιεί τεχνητή όραση).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.