ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα επένδυση του ΟΤΕ για τους εργαζόμενους Κύριο

09:05 - 06 Νοε 2019 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Η νέα επένδυση του ΟΤΕ για τους εργαζόμενους
Στα 25 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η ανακαίνιση του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Στόχος να συγκεντρωθούν και οι 1200 εργαζόμενοι περίπου που σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο στην Παιανία, ιδιοκτησία της Prodea Investements ΑΕΕΑΠ. Η υλοποίηση του έργου θα ολοκληρωθεί το 2022. Το εν λόγω κτίριο είναι 13 ορόφων συνολικής δόμησης 64.785 τ.μ. . Σήμερα εργάζονται 2.600 άτομα.

Αύριο ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2019 και η Optima Bank σε έκθεσή της εκτιμά ότι η εισηγμένη  θα εμφανίσει αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 121 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση. Τα έσοδα αναμένονται στο 1 δισ. ευρώ, με άνοδο 2,5% και τα pro forma EBITDA στα 396 εκατ. ευρώ, αυξημένα 10% καθώς αναμένονται θετικές τάσεις στην Ελλάδα καθώς και σημάδια σταθεροποίησης στη Ρουμανία. 

Πρόσφατα η S&P προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ, που κατατάσσεται πλέον σε επενδυτική βαθμίδα «BBB-», χάρη, όπως αναφέρεται στην υποστήριξη από την ισχυρή λειτουργική επίδοση της εταιρείας, ιδιαίτερα στην δραστηριότητα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και την επαρκή ρευστότητα.

Ο οίκος σημειώνει την κυρίαρχη θέση του OΤE  στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και το μέτριο χρέος. Βλέπουμε πιθανή περαιτέρω αναβάθμιση, εάν η εκτίμησή μας για τους κινδύνους της Ελλάδας ως χώρας, η οποία αντανακλά εν μέρει την άρση των capital controls στην ελληνική αγορά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μετριαστεί. Σε ό,τι αφορά ειδικά τον όμιλο επισημαίνεται ότι η πρόσφατη επιτυχημένη αναχρηματοδότηση των senior unsecured τίτλων ύψους 500 εκατ. ευρώ, με κουπόνι σε χαμηλό ιστορικό (0,875%), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Deutsche Telekom (ύψους 100 εκατ. ευρώ), ενισχύουν τη ρευστότητά του.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.