ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Οι λόγοι των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις γιορτές

19:17 - 19 Δεκ 2019 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΜΕ-ΟΤΕ: Οι λόγοι των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις γιορτές
Η διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα πραγματοποιήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε μέσα στις γιορτές και υποστηρίζει ότι «η διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζει να διατηρεί αδιάλλακτη στάση».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Φούκας, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, παρουσίασε τις θέσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ υποστηρίζοντας πως «η διοίκηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα με αφορμή τις επικείμενες οργανωτικές αλλαγές για τις οποίες, πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΟΤΕ».

Ο κ. Φούκας τονίζει ότι «έγινε σαφές, πως η ΟΜΕ-ΟΤΕ εξήντλησε κάθε περιθώριο συνδικαλιστικό και νομικό προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη Διοίκηση και να επιτευχθεί συμφωνία με όρους έντιμους κι αξιοπρεπείς, η οποία θα διασφαλίζει το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων και της εταιρείας. Ωστόσο δεν βρήκε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, αντίθετα αντιμετώπισε αδιάλλακτη στάση, ιδεοληψίες, εμμονές και κυρίως εξαγγελίες απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους σε μια εταιρεία του μεγέθους και της υπερκερδοφορίας του ΟΤΕ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

«Μετά το Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της 15ης Δεκεμβρίου, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά πλειοψηφία και ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προέβη σε εξώδικη πρόσκληση προς την διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων στις 21.12, είτε με ορισμό ημερομηνίας συνάντησης είτε προσερχόμενη σε δημόσιο διάλογο μέσω του Οργανισμού Διαιτησίας», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ «η απάντηση της Διοίκησης στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, οι οποίες εκφράζονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν η διατήρηση αδιάλλακτης στάσης η οποία κλιμακώθηκε με την αποστολή εξώδικής καταγγελίας προς την ΟΜΕ-ΟΤΕ Χαρακτήρισε τις  προκηρυγμένες απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές, αρνείται να προσέλθει σε δημόσιο διάλογο μέσω του Οργανισμού Διαιτησίας και καλεί προσχηματικά τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνέχιση της διαπραγμάτευσης, εμμένοντας στις θέσεις της και χωρίς να αφαιρεί από την ατζέντα τις προαναγγελθείσες απολύσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.