ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έληξε η απεργία στον ΟΤΕ - Το «βάρος» στην ΣΣΕ

16:15 - 13 Ιαν 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Έληξε η απεργία στον ΟΤΕ - Το «βάρος» στην ΣΣΕ
Έληξε την Παρασκευή και - τυπικά την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 - η απεργία που είχε προκηρύξει στον ΟΤΕ η ΟΜΕ-ΟΤΕ από τις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Το «βάρος» τώρα μεταφέρεται στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έληξε στο τέλος του 2019.

Σήμερα Δευτέρα είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την ΟΜΕ-ΟΤΕ να έχει παράλληλα προκηρύξει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας καλώντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στο υπουργείο (Σταδίου 29) και «απαιτώντας την ακύρωση όλων των άδικων και καταχρηστικά στοχευμένων ομαδικών απολύσεων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το επίμαχο θέμα των απολύσεων, που αφορά θέσεις εργασίας το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε από το Μάιο του 2019, εστιάζει σε έξι απολύσεις σε θέσεις φύλαξης. Ειδικότερα, πρόκειται για έξι από τους συνολικά 74 υπαλλήλους που δεν δέχθηκαν την πρόταση της διοίκησης για τις θέσεις που καταργήθηκαν, η οποία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις τεσσάρων ως οκτώ ετών (ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας), που ξεπερνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 200.000 ευρώ και τριετή εξασφαλισμένη εργασία στην εταιρεία που ανέλαβε τις υπηρεσίες φύλαξης των κτηρίων του ΟΤΕ.

Παράλληλα, στο επίκεντρο τίθενται και οι διαπραγματεύσεις διοίκησης και συνδικαλιστών για μια κοινά αποδεκτή συμφωνία για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ). Η ΣΣΕ τυπικά έληξε τέλος του 2019 χωρίς συμφωνία για νέα, με την ΟΜΕ-ΟΤΕ να διεκδικεί ΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με αυξήσεις για όλους τους εργαζομένους, καμία απόλυση και επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων στον Όμιλο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο με αποκλεισμούς κτηρίων και καταστημάτων και με κορύφωση την επίθεση με συνθήματα στην οικία του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ, από τον «Ρουβίκωνα».

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το σενάριο για νέο κύκλο κινητοποιήσεων εάν «η διοίκηση του ΟΤΕ δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση», τόνιζαν σε ανακοίνωση οι συνδικαλιστές.

Το επόμενο διάστημα και ειδικότερα μετά τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται η νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ – ΟΤΕ, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.