ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Generation Next: Ένα καλύτερο αύριο ξεκινά σήμερα από τη νέα γενιά! Κύριο

09:00 - 24 Ιαν 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Generation Next: Ένα καλύτερο αύριο ξεκινά σήμερα από τη νέα γενιά!
Ένα πρωτοποριακό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην εξοικείωση των νέων με τις νέες τεχνολογίες και στην ισότιμη συμμετοχή τους στην ψηφιακή κοινωνία του αύριο, δημιουργήθηκε από το ίδρυμα Vodafone.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Δεκεμβρίου.

Το Generation Next, αποτελεί την εξέλιξη του βραβευμένου προγράμματος STEMpowering Youth, που ξεκίνησε το 2017 σε συνεργασία με την SciCo και την Ελληνογερμανική Αγωγή, οργανώνοντας δίμηνα εξωσχολικά εργαστήρια σε 48 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φέρνοντάς τους για πρώτη φορά σε επαφή με τα μαθήματα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), που ενθαρρύνουν τη σκέψη για καινοτόμες ιδέες.

Η νέα ψηφιακή μορφή του προγράμματος βασίζεται σε 3 πυλώνες- Discover, Learn, Create- και φιλοδοξεί να μυήσει ακόμα περισσότερους μαθητές και καθηγητές από όλη την Ελλάδα στις βασικές έννοιες της τεχνολογίας, της μηχανικής και του προγραμματισμού. Μπαίνοντας στην πλατφόρμα generationnext.vodafone.gr, οι μαθητές με τους καθηγητές τους, έχουν τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων, όπως: Αστρονομία, Προγραμματισμός, Ανάπτυξη mobile εφαρμογών, Internet of Things, Μηχανική, Επιστήμη των Πολιτών και Ηλεκτρισμός, αλλά και σε χρήσιμα DIY βίντεο.

Αυτή η μοναδική, εκπαιδευτική εμπειρία παρακινεί τους νέους να ανακαλύψουν πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η μάθηση με τη χρήση της τεχνολογίας, να καλλιεργήσουν την κριτική τους ματιά και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα δίνει κίνητρο σε ομάδες μαθητών να εμπνευστούν και να κάνουν τη δική τους ιδέα πραγματικότητα, παίρνοντας μέρος στον Διαγωνισμό του Generation Next, που ολοκληρώθηκε στις 20/1/2020.

Κάθε ομάδα των 2-4 ατόμων με επικεφαλής έναν καθηγητή, καλείται να εντοπίσει ένα πρόβλημα που αφορά την τοπική τους κοινότητα και να δημιουργήσει μία πρωτότυπη αλλά ουσιαστική λύση. 

Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ως έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Silicon Valley.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το πρόγραμμα και τον μεγάλο διαγωνισμό στο generationnext.vodafone.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:06 - 24 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.