ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έτος καινοτομίας και ανάπτυξης» Κύριο

17:00 - 24 Ιαν 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Έτος καινοτομίας και ανάπτυξης»
Μία χρονιά που σηματοδοτεί την ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών, τη σταθεροποίηση της συνδρομητικής βάσης, την ανάπτυξη καινοτομιών σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες και την ωρίμαση των επενδύσεων σε δίκτυα και υπηρεσίες είναι το 2019 για τη Vodafone Ελλάδας.

Του Χάρη Μπρουμίδη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Vodafone Ελλάδας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Δεκεμβρίου.

Στο Α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους της Vodafone (Απρίλιος – Οκτώβριος) σημειώθηκε αύξηση του τζίρου, ο οποίος ανήλθε στα 488 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 29 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη ανήλθαν σε 155 εκατ. ευρώ.

Παρά το έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η πελατειακή βάση παρέμεινε  σταθεροποιημένη τόσο στην κινητή (περίπου 4,9 εκατ. πελάτες) όσο και στη σταθερή (περί τους 937 χιλιάδες συνδρομητές), ενώ επεκτάθηκε σημαντικά στην τηλεόραση, καθώς το Vodafone TV ξεπέρασε τους 120.000 πελάτες.

Η χρήση Data στο δίκτυο της Vodafone συνέχισε να αναπτύσσεται εκθετικά προσεγγίζοντας τα 45.000 ΤΒ στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, καταγράφοντας ραγδαία αύξηση. Η κίνηση στο δίκτυο της Vodafone σχεδόν διπλασιάζεται χρόνο με τον χρόνο, κάτι που υποδηλώνει ότι οι πελάτες της εταιρείας απολαμβάνουν περισσότερες υπηρεσίες.

«To 2019 ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό έτος για τη Vodafone Ελλάδος, καθώς καινοτομήσαμε και διαθέσαμε στην αγορά προϊόντα και υπηρεσίες νέας γενιάς, ενώ πετύχαμε στους εμπορικούς μας στόχους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο σε όλα τα οικονομικά μας μεγέθη. Παράλληλα, επιταχύναμε τους ρυθμούς ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών και παραδώσαμε τις περισσότερες περιοχές όπου αναπτύσσουμε σταθερά δίκτυα νέας γενιάς., ενώ το 2020 συνεχίζουμε  τα εμβληματικά έργα ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Βλέπουμε ότι η αγορά των τηλεπικοινωνιών σταδιακά επιστρέφει στην ανάπτυξη, καθώς οι  πολίτες αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο νέες εφαρμογές επικοινωνίας και διασκέδασης καθώς και  τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών αναγνωρίζουν την ανάγκη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και επενδύουν όλο και περισσότερο σε υπηρεσίες νέας γενιάς και το internet of things, επιτυγχάνοντας αυξημένη ανταγωνιστικότητα και καλύτερη λειτουργικότητα.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τα δίκτυα και τις υπηρεσίες μας συμβάλουμε στην δημιουργία μίας ψηφιακής κοινωνίας που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα μειώνει σταδιακά το οικολογικό της αποτύπωμα στον πλανήτη» δήλωσε ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.  

Εξέλιξη έργων οπτικών ινών

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του μεγάλου έργου ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών σε διάφορες περιοχές της χώρας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, η Vodafone Ελλάδας διαθέτει σήμερα ενεργό ιδιόκτητο Fiber δίκτυο FTTΗ και FTTC που συνδέει 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα διαθέτει εμπορικά υπηρεσίες νέας γενιάς πανελλαδικά, μέσω των δικτύων άλλων παρόχων.

Συγκεκριμένα, η Vodafone διαθέτει εμπορικά υπηρεσίες FTTC μέσα από το ιδιόκτητο Giga δίκτυό της σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως ο Νέος Κόσμος, οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι, οι Αχαρνές, η Κυψέλη, το Πολύγωνο και τα Κάτω Πατήσια, η Ακρόπολη, το Εμπορικό Τρίγωνο και η Φρεαττύδα, στην οποία παρέχονται και υπηρεσίες FTTH, όπως συμβαίνει άλλωστε στον Πειραιά και τον Βύρωνα.

Επίσης, έχει ολοκληρώσει την κατασκευή και διαθέτει εμπορικά υπηρεσίες FTTC στο μεγαλύτερο τμήμα της Κεντρικής και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ξεκινήσει την εμπορική διάθεση υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων μέσα από το δίκτυό της στην Πάτρα, σχεδόν σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στην πόλη της Κοζάνης.

Παράλληλα, η Vodafone εργάζεται εντατικά για την κατασκευή δικτύων FTTH στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχοντας ξεκινήσει τον σχεδιασμό και τις κατασκευαστικές διαδικασίες για την ανάπτυξη δικτύου FTTH σε περιοχές από τις οποίες διέρχεται η λεωφόρος Αλεξάνδρας στην Αθήνα, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και την Περαία, καθώς και στο κέντρο της Πάτρας. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των δικτύων FTTC στη Βέροια και τα Ιωάννινα.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των δικτύων FTTH και FTTC της Vodafone, το ιδιόκτητο Giga δίκτυό της θα συνδέει για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από την τεχνολογία, περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Αναπτύσσοντας δίκτυα για ένα καλύτερο μέλλον

Η Vodafone παρουσίασε πρόσφατα στα Τρίκαλα καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές από το αύριο από τον χώρο των Μεταφορών, της Υγείας και της Εκπαίδευσης που συνδέουν τους ανθρώπους και τις τοπικές κοινωνίες για ένα καλύτερο μέλλον, θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη της πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.
 
Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala, η Vodafone παρουσίασε την «έξυπνη» πόλη του μέλλοντος Vodafone Giga City 5G, όπου χάρη στις υπερυψηλές ταχύτητες, τις μηδενικές καθυστερήσεις απόκρισης και την μοναδική αξιοπιστία του Giga Network 5G, διανοίγονται νέες δυνατότητες για όλους.

Ο όμιλος Vodafone έχει όραμα έναν πιο δίκαιο, ψηφιακό κόσμο στον οποίο μπορεί να συνυπάρχουν ισότιμα η τεχνολογική πρόοδος, η κοινωνική ανάπτυξη και η επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.