ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι οφειλές από το Δημόσιο που κυνηγά η Newsphone Κύριο

16:08 - 17 Φεβ 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οι οφειλές από το Δημόσιο που κυνηγά η Newsphone
H Newsphone διεκδικεί πολλά χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο. Συνολικά απαιτεί 11,5 εκατ. ευρώ για διάφορες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών. Τα διοικητικά δικαστήρια πρόσφατα αποφάσισαν το δημόσιο να καταβάλλει στην εισηγμένη περίπου 4 εκατ. ευρώ για έργο κατά τις ευρωεκλογές του 2004. Οι διεκδικήσεις της εταιρίας προς το δημόσιο φθάνουν τα 7,5 εκατ ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το πρώτο εξάμηνο του 2019 (πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία) ανήλθε σε 10.226.288,67 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,09% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης λόγω της πτώσης των εσόδων από τις πολυμεσικές υπηρεσίες.

Τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθαν € 194.223,83 έναντι ζημιών € 1.281.101,78. Η μεταβολή οφείλεται κυρίως στην ζημιά που προέκυψε από την συμβιβαστική επίλυση επίδικης απαίτησης του Ελληνικού Δημοσίου που είχε επιβαρύνει τα αποτελέσματα της συγκριτικής περιόδου 01.01 – 30.06.2018.

Η καθυστέρηση είσπραξης σημαντικών ποσών στο παρελθόν οδήγησε τη διοίκηση της εταιρείας στην προσπάθεια ανάπτυξης εργασιών που διαθέτουν βραχύ ταμειακό κύκλο και οι οποίες τονώνουν τη ρευστότητα της. Η ανάπτυξη της δραστηριότητας των Πολυμεσικών υπηρεσιών περιεχομένου και πληροφόρησης αποτελεί το σημαντικότερο παράδειγμα. Η διαφοροποίηση του τρόπου λειτουργίας της μονάδας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αποτελεί επιπρόσθετο παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση η υφιστάμενη χρηματοοικονομική διάρθρωση όπως και η απρόσκοπτη εξέλιξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου, με δεδομένη και την θετική έκβαση των επίδικων υποθέσεων, δεν προδιαγράφουν ισχυρό και συστηματικό κίνδυνο ρευστότητας. Ο Όμιλος σήμερα παρουσιάζει ισχυρή κεφαλαιουχική διάρθρωση, και περιορισμένες καθαρές δανειακές υποχρεώσεις.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.