ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vodafone: Αναπτυξιακό έργο €40 εκατ. σε υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών Κύριο

15:39 - 12 Μαϊ 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Vodafone: Αναπτυξιακό έργο €40 εκατ. σε υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών
Επενδυτικό πακέτο 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Ανέφερε ότι το νέο επενδυτικό πλάνο, αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί έως το 2024 θα κινηθεί σε τρεις κυρίως τομείς: Το «χτίσιμο» δικτύων οπτικών ινών και 5G, τον εμπλουτισμό περιεχομένου στην Vodafone TV και στην παροχή υπηρεσιών νέας γενιάς και τέλος στην ενδυνάμωση του Vodafone Business και του IoT innovation.

Υποθαλάσσια καλώδια σε Αιγαίο και Ιόνιο

Παράλληλα ο κ. Μπρουμίδης ανακοίνωσε σήμερα αναπτυξιακό έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών για διασύνδεση νησιών. Το μεγαλύτερο μέρος αφορά την σύνδεση της Αττικής με Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη με καλώδιο μήκους 610 χλμ. Στο Ιόνιο προγραμματίζεται σύνδεση της Κέρκυρας με την ηπειρωτική χώρα με καλώδιο 30 χλμ..

Η Vodafone Ελλάς ανακοίνωσε σήμερα αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και σε επίπεδο κερδών. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2% στα 958 εκατ. ευρώ ενώ το EBITDA έφθασε τα 304 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 4,5%. Αντίστοιχα η συνδρομητική βάση της Vodafone TV έφτασε τους 125.000 πελάτες ενώ οι πελάτες σταθερής άγγιξαν τους 945.000.

Για την τρέχουσα χρήση ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος αναμένει ότι τα οικονομικά μεγέθη θα επηρεαστούν αρνητικά από την μείωση της έλευσης τουριστών (σ.σ μικρότερα έσοδα από roaming) αλλά και από μία πιθανή μείωση της δαπάνης των νοικοκυριών. Αντίθετα βλέπει ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επίσπευση της ψηφιακής στροφής που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην χώρα.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του lockdown ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε ότι το δίκτυο άντεξε παρά την σημαντική αύξηση της χρήσης. Συγκεκριμένα, αναφορικά με την περίπτωση της Vodafone η αύξηση ήταν της τάξης του 92% σε υπηρεσίες φωνής σταθερής, 53% στο ίντερνετ σταθερής ενώ στο Vodafone TV η αύξηση ήταν κατά 142%. Σχετικά με τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες παρατηρήθηκε επιπλέον παρακολούθηση κατά 79% του Netflix και 20% του Youtube.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 12 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.