ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαμάζ (Πρόεδρος ΟΤΕ): Κερδοφορία και ταμειακές ροές θα διαφυλαχθούν Κύριο

18:09 - 24 Ιουν 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Τσαμάζ (Πρόεδρος ΟΤΕ): Κερδοφορία και ταμειακές ροές θα διαφυλαχθούν
Τους στόχους και την στρατηγική του ΟΤΕ παρουσίασε την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση, και για να χτίσουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας».

Ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι η διαχείριση της κρίσης του COVID-19 δεν αποσπά τον Όμιλο από τον συνολικό σχεδιασμό «να προετοιμάσουμε τον ΟΤΕ για το μέλλον. Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του μέλλοντος. Και έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική για να το πετύχουμε».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΟΤΕ υποστήριξε πως οι συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάσουν τα έσοδα του Οργανισμού το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση έθεσε ως προτεραιότητα να διαφυλαχθούν η κερδοφορία και οι ταμειακές ροές και να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν για το έτος. Παράλληλα, σημειώθηκε πως αν και αναμένονται καθυστερήσεις, ο ΟΤΕ διατηρεί αμετάβλητα τα επενδυτικά του σχέδια για δίκτυα 5G και Fiber to the Home, αλλά και για τα νέα εγχειρήματα του Ομίλου, όπως το online gaming και οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Οι τρεις πυλώνες

Το τρίπτυχο «πελάτες, υποδομές, λειτουργίες» έθεσε στο επίκεντρο της στρατηγικής της διοίκησης ο κ. Τσαμάζ.

«Οι πελάτες είναι ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής μας. Επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ψηφιακές τους ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούμε και όλα τα σημεία επαφής μαζί τους».

Οι υποδομές είναι ο δεύτερος πυλώνας: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να δημιουργούμε τα δίκτυα που θα κάνουν τις τηλεπικοινωνίες ολοένα και πιο γρήγορες, απρόσκοπτες και αξιόπιστες και θα φέρνουν στους πελάτες μας το περιεχόμενο που επιθυμούν. Τα δίκτυα Fiber to the Home και 5G είναι ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο τρίτος και τελευταίος πυλώνας, είναι οι λειτουργίες. «Ερευνούμε σχολαστικά κάθε πτυχή του οργανισμού, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σ’ αυτό το πλαίσιο προωθείται και η απόσχιση των τριών κλάδων».

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή. Το τελικό ποσό ανά μετοχή θα προσαρμοστεί, καθώς οι ίδιες μετοχές που κατέχει ο οργανισμός δεν λαμβάνουν μέρισμα. Η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα από τις 9 Ιουλίου, ενώ το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 15 Ιουλίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ εξέλεξε την κα. Amanda Sisson, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου (με την ιδιότητα του ανεξάρτητου μη  Δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα, το τελικό ποσό του μερίσματος, που θα καταβληθεί ανά μετοχή, θα προσαυξηθεί λαμβάνοντας υπόψη το ποσό του μερίσματος που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής. εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου), σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας και το ισχύον νομικό πλαίσιο, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ελέγχου κ. Ανδρέα Ψαθά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ, στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχει για πρώτη φορά η κα. Amanda Sisson. Κατόπιν συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε σώμα την ίδια μέρα, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

  1. κ. Mιχαήλ Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
  2. κ. Eelco Blok, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
  3. κ. Srinivasan Gopalan, Μη εκτελεστικό μέλος
  4. Δρ. Robert Hauber, Μη εκτελεστικό μέλος
  5. κα. Kyra Orth, Μη εκτελεστικό μέλος
  6. κα. Amanda Sisson, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
  7. κ. Michael Wilkens, Μη εκτελεστικό μέλος
  8. κ. Βασίλειος Βασσάλος, Μη εκτελεστικό μέλος
  9. κ. Δημήτριος Γεωργούτσος, Μη εκτελεστικό μέλος
  10. κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης, Εκτελεστικό μέλος

Η θητεία των ως άνω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2021. Αντίστοιχα, η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, κατόπιν της ανωτέρω εκλογής και της συγκρότησης της Επιτροπής σε σώμα την ίδια μέρα, έχει ως εξής: κ. Eelco Blok (Πρόεδρος – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.), κα. Amanda Sisson (Μέλος - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.) και κ. Βασίλειος Βασσάλος (Μέλος - Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.).

Η θητεία των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αποτελείται αποκλειστικά από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ταυτίζεται με τη θητεία τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 24 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.