ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Grid Telecom (ΑΔΜΗΕ)-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τα ευρυζωνικά δίκτυα

15:05 - 14 Δεκ 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συνεργασία Grid Telecom (ΑΔΜΗΕ)-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τα ευρυζωνικά δίκτυα
Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα ευρυζωνικά Ultra fast Broadband σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε ποσοστό 50-50%, όπως είπε τη Δευτέρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα εισφέρει στο σχήμα με τεχνογνωσία στις κατασκευές και το «σκάψιμο» δικτύων, ενώ η Grid θα μεταφέρει τηλεπικοινωνιακή τεχνογνωσία.

Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη δραστηριότητα στην αγορά των telecoms μέσω της σύμβασης ενοικίασης του δικτύου του στη Wind για μια περίοδο 15 ετών. Στόχος του διαχειριστή μέσω της δραστηριότητας της Grid Telecom είναι να παράσχει υπηρεσίες κίνησης δεδομένων μέσω του δικτύου οπτικών ινών που ήδη υφίσταται ενώ παράλληλα προτίθεται να εγκαταστήσει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό πάνω σε υφιστάμενες υποδομές αλλά και να αναπτύξει δικό της μητροπολιτικό δίκτυο σε περιοχές όπου σήμερα δε διαθέτει δίκτυο ως διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση η δραστηριότητα της Grid Telecom θα αφορά τη χονδρική και την παροχή υπηρεσιών στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν υψηλές απαιτήσεις για διασυνδέσεις υψηλών ταχυτήτων. Παράλληλα εξετάζονται εμπορικές συνεργασίες με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες για ανταλλαγή χωρητικοτήτων ή οπτικών ινών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:19 - 14 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.