ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιεχόμενο συνδρομητικής τηλεόρασης και 5G, νέες προκλήσεις των εταιριών τηλεφωνίας Κύριο

09:30 - 24 Δεκ 2020 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Περιεχόμενο συνδρομητικής τηλεόρασης και 5G, νέες προκλήσεις των εταιριών τηλεφωνίας
Σε ένα μεγάλο κύκλο επενδύσεων αλλά και ανταγωνισμού ανόδου της ζήτησης αλλά και προσέλκυσης πελατών αναμένεται να μπουν οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών το επόμενοδιάστημα. Ήδη η δημοπρασία για το δικαίωμα χρήσης των συχνοτήτων για το 5G που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ολοκληρώθηκε και το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε τα 372,3 εκατ. με την Cosmote να διαθέτει το ποσό των 123 εκατ. ευρώ, τη Vodafone το ποσό των 130,2 εκατ. ευρώ και η Wind τα 119,1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα οι τρεις εταιρίες έχουν δηλώσει ότι επίκειται η εμπορική λειτουργία των νέων δικτύων 5G με πρώτα τα μεγάλα αστικά κέντρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Στόχος είναι κύρια η προσέλκυση μεγάλων βιομηχανικών πελατών, όπου άλλωστε απαυθύνεται κύρια η νεά τεχνολογία.

 Την ίδια ώρα ένα άλλο πεδίο στη συνδρομητική τηλεόραση είναι σε εξέλιξη άλλη μια μάχη με αιχμή το περιεχόμενο. Ήδη η  Cosmote TV εξασφάλισε για άλλα τρία χρόνια το Champions League και του Europa League της UEFA, ενώ και η Nova μπήκε δυναμικά  αποσπώντας τόσο την Primera Division (ισπανικό πρωτάθλημα) όσο και τη Bundesliga (γερμανικό πρωτάθλημα) από την Cosmote TV και θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικές για τους φίλους του ποδοσφαίρου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μετατόπιση συνδρομητών.

Να σημειωθεί ότι η Nova, μετά την απόκτησή της από τον όμιλο BC Partners  μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Επίσης η Nova έχει πλέον εξασφαλίσει και όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2020-2021 ώστε να μεταδίδονται αποκλειστικά στα κανάλια Novasports, ενώ πριν την εξαγορά από το PC Partners, είχε τα δικαιώματα μόνο για εφτά ΠΑΕ, ενώ η Cosmote TV έχει το κύπελλο Ελλάδος.

Στον αντίποδα η Cosmote διαθέτει τα δικαιώματα για δημοφιλείς διοργανώσεις όπως το NBA, η Lega Basket Ιταλίας, όλα τα μεγάλα μηχανοκίνητα (Formula1, MotoGP, WRC) καθώς και όλα τα ΑΤΡ στο τένις, Masters 1000, World Tour Finals, 500 κ.λπ.

Επίσης, τo Vodafone TV, μετά την προσθήκη του Amazon Prime Video, καλωσορίζει το Netflix στην πλατφόρμα του και υπόσχεται ακόμη περισσότερες επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τους πελάτες του, συνεχίζοντας να παρέχει ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση στο καλύτερο περιεχόμενο της αγοράς του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όλοι οι πελάτες του Vodafone TV έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Netflix μέσα από τον αποκωδικοποιητή τους, και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν συναρπαστικές και πολυβραβευμένες σειρές και ταινίες, παράλληλα με το μοναδικό περιεχόμενο του Vodafone TV.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Vodafone TV και το Neftlix, επιτρέπει σε όλους τους πελάτες Vodafone να εγγραφούν στην υπηρεσία του Netflix μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone, ενώ όσοι έχουν ήδη λογαριασμό στο Netflix θα μπορούν να συνδέονται άμεσα με τους κωδικούς τους μέσα από το Vodafone TV. Αυτή η συνεργασία εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις επιλογές που μπορούν να έχουν οι πελάτες του Vodafone TV και να απολαύσουν θεαματικό περιεχόμενο που συγκινεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τον περασμένο Ιούνιο, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης της Cosmote TV ήταν 563.051 χιλιάδες και είναι στην πρώτη θέση αυτής της αγοράς.  Η Nova, σύμφωνα με στοιχεία από τα τέλη του 2019 διέθεται 341.883 συνδρομητές, ενώ αν προστεθούν και οι περίπου 114.170 συνδρομητές χονδρικής μέσω των συμφωνιών που έχει κάνει με Vodafone και Wind φτάνει τους 456.000 συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Vodafone TV έχει 138.000 συνδρομητές και η Wind Vision 72.000.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 24 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.