ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Vodafone Ελλάδας υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

13:46 - 30 Ιουν 2021 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
H Vodafone Ελλάδας υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας
Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας στον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους εργαζομένους της, ανεξαρτήτως φύλου, πεποιθήσεων ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η Ηρώ Μέλλιου, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Vodafone δήλωσε: «Στη Vodafone είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε ένα εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ο εαυτός του. Έχουμε την επίγνωση ότι η επιχειρηματική επιτυχία και η ανάπτυξή μας δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στους ίδιους τους ανθρώπους της Vodafone. Θέλουμε να προσελκύουμε, να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε τους ικανότερους ανθρώπους, καθώς γνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητα είναι πλούτος και μας κάνει όλους καλύτερους».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, υπογράμμισε: «Κύριο μέλημα μας, στη Χάρτα Διαφορετικότητας, είναι η διάδοση και υπεράσπιση τω αξιών της διαφορετικότητας, ως σημαντικό συστατικό της ανάπτυξης των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας. Η διαφορετικότητα υπάρχει. Η ένταξη είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Η σύμπραξη με επιχειρήσεις του μεγέθους αλλά και των χαρακτηριστικών εταιρικής κουλτούρας που διέπουν την Vodafone, έχουμε την πεποίθηση ότι θα δώσουν μία επιπλέον ώθηση στις προσπάθειες μας και στο πλαίσιο αυτό τους καλωσορίζουμε με χαρά».

Η Vodafone διατηρεί με συνέπεια μια κουλτούρα εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, η οποία εκκινεί από την παραδοχή ότι, έχοντας διαφοροποιημένο εργατικό δυναμικό, που αντικατοπτρίζει και την παγκόσμια παρουσία της, η εταιρεία μπορεί και ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των διαφορετικών πελατών της.

H εταιρεία δεν δείχνει καμία ανοχή στην άνιση μεταχείριση και προσφέρει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης και της προόδου σε όλους τους εργαζομένους της, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, φύλο, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, σεξουαλικό προσανατολισμό, αναπηρία ή θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις.

Η Vodafone  επιδιώκει την ισότητα των ευκαιριών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων μέσα από πολιτικές και πρακτικές απασχόλησης, με σεβασμό του ατόμου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

H Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις και ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.