ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WIND: Αναπτύσσει το 5G δίκτυο της πανελλαδικά

10:21 - 08 Ιουλ 2021 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
WIND: Αναπτύσσει το 5G δίκτυο της πανελλαδικά
Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων νέας γενιάς 4G/4G+ και 5G, η WIND Ελλάς προχωρά σε σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G με σκοπό μέχρι το τέλος του 2022 να απελευθερώσει το φάσμα που θα αξιοποιηθεί στις νέες τεχνολογίες.

Το 5G και οι απίστευτες δυνατότητές του θα κάνουν πραγματικότητα, όσα κάποτε απλά φανταζόμασταν (τηλεϊατρική, AR / VR, αυτοκινούμενα οχήματα, κ.α.) γι’ αυτό και η WIND φροντίζει να επενδύει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για να αυξήσει γρήγορα την πληθυσμιακή κάλυψη του νέου δικτύου πανελλαδικά.

Mε τη συνεχή επέκτασή του σε όλο και περισσότερες πόλεις, το WIND 5G  αγγίζει σε συγκεκριμένες περιοχές μέγιστες ταχύτητες που ήδη ξεπερνούν το 1Gbps, προσφέροντας στους συνδρομητές αξεπέραστη εμπειρία.

Ενδεικτικά:

  • To 5G έχει έως και 100 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, στα hotspot σημεία. Συνδέει μεταξύ τους έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
  • Απίστευτες ταχύτητες έως10 Gbps. Περιεχόμενο για παράδειγμα μεγέθους 5GB που χρειαζόταν περίπου 13΄, με το 5G θα κατεβαίνει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
  • Καθυστερήσεις σχεδόν μηδενικές. Ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%, καθιστώντας την όποια καθυστέρηση αδύνατο να την αντιληφθεί κανείς.

Η σταδιακή απενεργοποίηση του 3G θα αρχίσει από τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022. Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω WIND 4G/4G+, που έχει 100% κάλυψη πανελλαδικά και μέσω 5G που η κάλυψη μέχρι το τέλος του 2021 θα φθάνει το 30%. H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής WIND, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Οι συνδρομητές WIND με κάρτα παλαιάς τεχνολογίας μπορούν να την αντικαταστήσουν εντελώς δωρεάν, ενώ μπορούν να επωφεληθούν μοναδικών εκπτώσεων για την απόκτηση συσκευής νέας γενιάς μέσα από τα καταστήματα WIND.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος αναφέρει σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια η χρήση του internet από κινητό έχει αυξηθεί ραγδαία. Με σκοπό να στηρίξουμε τη συνεχώς αυξημένη ζήτηση για data επενδύουμε στα δίκτυα νέας γενιάς 4G και 5G και απελευθερώνουμε το φάσμα που χρησιμοποιεί το δίκτυο 3G ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία internet, να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία χρήστη στους πελάτες μας.»

Η WIND φροντίζει να εξελίσσει διαρκώς το δίκτυό της φτάνοντας πλέον στο 100% κάλυψη 4G πανελλαδικά, προσφέροντας πιο γρήγορο, σταθερό και αξιόπιστο Mobile Internet, καλύπτοντας όλες τις επικοινωνιακές ανάγκες του σήμερα, ενώ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σύντομα σε άλλες περιοχές οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του 5G δικτύου της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.