ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις τεχνολογίας με επίκεντρο τον άνθρωπο Κύριο

08:41 - 17 Ιουλ 2021 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Επενδύσεις τεχνολογίας με επίκεντρο τον άνθρωπο
Παρά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, η οποία είχε σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Vodafone Ελλάδας συνέχισε τις επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές, ενεργοποίησε και χτίζει το δίκτυο 5G και πλέον προχωρά σε επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή, κατασκευάζοντας 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία.

Η Vodafone Ελλάδας, η οποία έδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας τους πελάτες της και αυξάνοντας, μάλιστα τις επενδύσεις της σε ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες, στην σε επέκταση Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού προγράμματος 2021 – 2025, ύψους 600 εκατ. ευρώ, η Vodafone θα προχωρήσει στην κατασκευή 150.000 νέων γραμμών FTTH, που έρχεται να προστεθεί στο έργο ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς που έφερε δίκτυα FTTH και FTTC σε περισσότερα από 500 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Vodafone ολοκλήρωσε τις γεωτεχνικές μελέτες και ξεκίνησε την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου της στο Αιγαίο, το οποίο σε συνδυασμό με το δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο που θα κατασκευάσει στο Ιόνιο, θα φέρει νέες τεχνολογικές δυνατότητες, σε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 11 ελληνικών νησιών.

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου στο Αιγαίο θα ολοκληρωθεί σε ένα έτος. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα συνδέσει αφ’ ενός την Αττική με νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και την Κρήτη και αφ’ ετέρου την Κέρκυρα με την ηπειρωτική χώρα και θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Αυτές οι σημαντικές επενδύσεις αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ύψους 600 εκατ. ευρώ με ορίζοντα τα επόμενα πέντε χρόνια, στις οποίες θα πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη επένδυση 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος, προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του 5G.

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Η ψηφιοποίηση της Ελλάδας, αλλά και η ανάγκη να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες ισότιμα στην ψηφιακή αυτή μετάβαση, συμβάλλοντας στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρες όσο είναι σήμερα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Vodafone υλοποιεί έμπρακτα τον εταιρικό της σκοπό για μία ψηφιακή κοινωνία του αύριο, μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με στόχο να συμμετέχουν όλοι ισότιμα στην επόμενη μέρα. Για αυτόν τον λόγο, η Vodafone στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με την πρωτοβουλία WomenInBusiness. Connected και στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα επιχειρηματία που την χρειάζεται, υποστηρίζοντας την προσπάθειά της να κατακτήσει την τεχνολογία και να αναπτύξει την επιχείρησή της και προσφέροντας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες δωρεάν για έναν χρόνο. Παράλληλα, η πρωτοβουλία Jobseekers. Connected, προσφέρει το ολοκληρωμένο πακέτο ενεργειών που στόχο έχει να υποστηρίξει έμπρακτα όσους αναζητούν εργασία για να κάνουν μια νέα αρχή στην αγορά εργασίας. Έτσι τους δίνει τη δυνατότητα να είναι σε διαρκή επαφή με την αγορά, αλλά και πιο ανταγωνιστικοί, παρέχοντας τους δωρεάν απεριόριστα data στο κινητό, ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και καθοδήγηση με σύγχρονες πρακτικές για σύνδεση με την αγορά εργασίας

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Ιουλίου 2021

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 17 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.