ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κόντρα Vodafone-ΟΤΕ στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κύριο

07:50 - 08 Απρ 2022 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Η κόντρα Vodafone-ΟΤΕ στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
Στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) θα βρεθούν σήμερα στις 11.00 το πρωί τα στελέχη της Vodafone και του ΟΤΕ για να καταθέσουν τις απόψεις τους και να δεχθούν ερωτήσεις από την ΕΕΤΤ για την κόντρα που έχει ξεσπάσει, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δωρεάν αναβάθμιση της ταχύτητας ίντερνετ των συνδρομητών σταθερής της Cosmote σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι.

Στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από την Vodafone περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο περιορισμός των κερδών και η στρέβλωση του ανταγωνισμού. Καθώς επίσης και το υψηλό κόστος μετάβασης.

Η ΕΕΕΤ θα αποφασίσει αν ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των ταχυτήτων και η Vodafone θα ακολουθήσει ή αν ο ΟΤΕ θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις αναβαθμίσεις που ήδη έχει υλοποιήσει. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ο ΟΤΕ έχει προχωρήσει στις αναβαθμίσεις έχοντας πάρει την έγκριση της ΕΕΕΤ ότι οι νέες ταχύτητες δεν στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό. Η Vodafone από τη μεριά της με ανακοίνωσή της αναφέρει πως «χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες για την ψηφιακή μετάβαση» και οι δικηγόροι της αναμένεται να επικαλεστούν πως η μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιους όρους και με διασφάλιση του ανταγωνισμού σε ισότιμη βάση.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:37 - 20 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.