ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ-Grid Telecom-Telecom Egypt: Συμφωνία για νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου Κύριο

10:41 - 21 Ιουν 2022 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΑΔΜΗΕ-Grid Telecom-Telecom Egypt: Συμφωνία για νέα τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου
Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), η θυγατρική του Ομίλου Grid Telecom και η Telecom Egypt, κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου, υπέγραψαν χθες στο Κάιρο συμφωνία για νέα διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου μέσω διακλάδωσης υποβρύχιου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου, που ποντίζεται αυτή την περίοδο στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, με σημείο προσαιγιάλωσης την Κρήτη.

Τη συμφωνία υπέγραψαν σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Telecom Egypt στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, Σύμβουλος της Telecom Egypt κ. Adel Hamed και ο Διευθυντής της Grid Telecom κ. Γιώργος Ψυρρής.

Το καλωδιακό έργο που δρομολογείται μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου πρόκειται να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων που διακινείται στην περιοχή της Μεσογείου, με τη δημιουργία ενός νέου και αξιόπιστου τηλεπικοινωνιακού διαδρόμου. Επιπλέον, το νέο καλώδιο θα προσφέρει τη συντομότερη δυνατή όδευση με κατεύθυνση τα Βαλκάνια και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη νοτιοδυτική Ευρώπη όπως η Γένοβα και η Μασσαλία, μέσω υβριδικών χερσαίων και υποθαλάσσιων δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Η χθεσινή συμφωνία επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της θυγατρικής του Grid Telecom με την Telecom Egypt, και έρχεται σε συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) στρατηγικής σημασίας που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του  2022 στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ στην Αθήνα, θέτοντας τις βάσεις για τη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης δήλωσε:

«Η Νοτιοανατολική Μεσόγειος παρέχει ευκαιρίες για συνέργειες που θα συμβάλουν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως σημαντικού κόμβου τόσο σε τηλεπικοινωνιακό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο. Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος είναι κεντρικό σημείο συνάντησης υποθαλάσσιων καλωδίων από την Ανατολή προς τη Δύση, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς η συνεργασία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της θυγατρικής του Grid Telecom με την Telecom Egypt θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας διεθνούς όδευσης που θα ενισχύσει τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως κόμβου ανοιχτής πρόσβασης δεδομένων στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Egypt κ. Adel Hamed, δήλωσε:

«Με την αυξανόμενη ζήτηση για συνδεσιμότητα σε περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, η Telecom Egypt εργάζεται προς τη βελτίωση και την επέκταση του διεθνούς δικτύου της και επενδύει συνεχώς σε νέα καλωδιακά συστήματα. Η συνεργασία μας με τον ΑΔΜΗΕ και τη Grid Telecom θα αυξήσει σημαντικά την ανθεκτικότητα και την εμβέλεια του δικτύου μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 21 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.