ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφιακό «άλμα» για την Ελλάδα- Σημαντική επένδυση στις οπτικές ίνες Κύριο

08:02 - 09 Σεπ 2022 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ψηφιακό «άλμα» για την Ελλάδα- Σημαντική επένδυση στις οπτικές ίνες
Την τελευταία θέση αναφορικά με τις ταχύτητες Internet, αλλά και την τελευταία θέση σχετικά με το κόστος της ευρυζωνικής σύνδεσης καταλαμβάνει η Ελλάδα, εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους, αφού στη χώρα μας η οπτική ίνα έχει διεισδύσει στη ζωή των πολιτών μόνο κατά 5% μέχρι στιγμής, με τους κατοίκους του αστικού ιστού να βρίσκονται ανάμεσα στους «τυχερούς».

Πλέον, μια νέα επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές στη χώρα μας, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία ένα βήμα πιο κοντά στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η United Group, ανακοίνωσε χθες (8/9) σε συνέντευξη Τύπου το σχέδιό της να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα έως το 2027. Η CEO της United Group, Victoriya Boklag, και ο CEO της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ανακοίνωσαν ότι ο όμιλος αναμένεται να αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home).

infographic

Την παραπάνω επένδυση θα μπορεί να απολαμβάνει το 40% του ελληνικού πληθυσμού, ενώ θα καλύπτει το 70% των περιφερειών της χώρας.

Παράλληλα, η Nova με απώτερο στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επόμενων γενιών, θα αναπτύξει 22.000 χιλιόμετρα δικτύου οπτικής ίνας σε όλη την Ελλάδα, για υπερύψηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν η κ. Boklag και ο κος Γεωργιόπουλος, οι συνδρομητές της Nova  μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH) .

Δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλαίσιο του παραπάνω πενταετούς στρατηγικού σχεδίου, η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και  θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Εξαιρετικά σημαντική χώρα η Ελλάδα για τη United Group

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κα. Boklag δεν δίστασε να τονίσει ότι το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μια πολύ σημαντική χώρα για τη United Group, κάτι που ο όμιλος εξάλλου το έχει αποδείξει με την επένδυση αξίας 1,5 δισ. ευρώ που έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Σχετικά με τη νέα πλέον επένδυση, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η CEO της United Group σημείωσε ότι «περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου 10 Gigabit με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές».

Σκοπός του ομίλου, όπως υποστήριξε η κα. Boklag, είναι να προσφέρει αξία στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, μέσω των εξαιρετικών προιόντων και υπηρεσιών που προωθεί, με την επένδυση των 2 δισ. να αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω όραμα.

Περισσότερες επιλογές για τους Έλληνες καταναλωτές και επιχειρήσεις

Με τη σειρά του, ο κος Γεωργιόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πληθώρα επιλογών που πλέον παρέχει η Nova τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις.

«Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού πλάνου που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, δημιουργούμε ψηφιακές υποδομές 10 Gigabit», υπογράμμισε ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ διαβεβαίωσε ότι «σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας ταχύτητες  έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο CEO της Nova τόνισε ότι ο όμιλος εξελίσσει «συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στην κινητή, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθιστώντας την τεχνολογία του αύριο διαθέσιμη σήμερα».

Παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νωρίτερα από τη συνέντευξη Τύπου, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group και ο πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη, Νίκος Σταθόπουλος, παρουσίασαν και στον Πρωθυπουργό το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της United Group, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου,

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο στοίχημα της κυβέρνησης σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η σημαντική επένδυση που ανακοίνωσε η Nova «θα μας επιτρέψει να γεφυρώσουμε γρήγορα ένα σημαντικό κενό το οποίο έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει, αλλά και θα προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες σε προσιτές τιμές σε εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά και βέβαια θα τονώσει ακόμα περισσότερο και τον ανταγωνισμό στην αγορά, κάτι το οποίο επί της αρχής θεωρούμε ότι είναι ευπρόσδεκτο».

Ερασμία Αρβανιτά

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.