ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ευγενικά ανέκφραστος κύριος Gates

16:13 - 29 Ιαν 2008 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι η χώρα από το 2004 έχει μπει στην τεχνολογική πρωτοπορία. Προφανώς όσοι τον πληροφόρησαν το μόνο που κατάφεραν ήταν να τον εκθέσουν. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να λέει τέτοια πράγματα μόνο και μόνο επειδή ο ΟΤΕ βελτίωσε τα δίκτυα του ή επειδή, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού, βρέθηκαν μερικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που αύξησαν την χωρητικότητα των γραμμών και παρέχουν triple play. Αυτό δεν λέγεται τεχνολογική πρωτοπορία.

Το κακό είναι πως ο Πρωθυπουργός τα είπε αυτά μπροστά στον κύριο Gates. Η μαύρη αλήθεια είναι πως η τεχνολογική ετοιμότητα της χώρας επιδεινώνεται συνεχώς από το 2004. Δυστυχώς ο κύριος Gates το ήξερε καλά αλλά ευγενώς φερόμενος παρέμεινε ανέκφραστος.

Πως το ήξερε; Γιατί είναι από τους μόνιμους προσκεκλημένους του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum και συνεπώς από τους πρώτους που πληροφορείται την ετήσια λίστα κατάταξης των χωρών. Και η λίστα αυτή κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για τη χώρα μας.

Το 2004-2005 είχε τη θέση 42, το 2005-2006 υποχώρησε στη 43η για να κυλίσει στην 48η το 2006-2007.

Και είναι η τεχνολογία του Internet είναι αυτή που επιτρέπει στον καθένα μας να αναζητήσει την κατάταξη αυτή σαν "The Global Information Technology Report".

Ευτυχώς δηλαδή για να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.

Τάκης Λαϊνάς
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.