ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάσταση για τον κλάδο των ημιαγωγών

21:34 - 01 Μαϊ 2008 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Χαράς ευαγγέλια για τον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο, καθώς η Ενωση Κατασκευαστών ημιαγωγών ανακοίνωσε πως για το πρώτο τρίμηνο του 2008, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,8% σε 63,4 δισ. δολάρια, έναντι 61,1 δισ. δολαρίων του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.


Σύμφωνα με τους αναλυτές ένα είναι το στοιχείο που χαροποιεί ιδιαίτερα. Ότι οι πωλήσεις σε απόλυτα μεγέθη αυξήθηκαν, παρά το ότι λόγω του σκληρού ανταγωνισμού έχουν μειωθεί οι τιμές. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση παραμένει στιβαρή.

Το μόνο μελανό στοιχείο, οι μειωμένες πωλήσεις σε μνήμες. Αν δεν συνυπολογιστούν, η αύξηση πωλήσεων σε ημιαγωγούς είναι 11%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι βελτιωμένες πωλήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι εκτός των ΗΠΑ, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών παρουσιάζονται ενισχυμένες.  Σε έκθεση της  Gartner οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτός ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12%, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.

Η ανακοίνωση των στοιχείων αυτών οδήγησε τον τεχνολογικό κλάδο σε άνοδο,  η οποία εκτιμάται πως θα διατηρηθεί και στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο ένα  ανησυχητικό στοιχείο, αφορά τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, καθώς σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μειώθηκαν οι πωλήσεις για ημιαγωγούς που προορίζονται για συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.