ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν έχουν λεφτά για καύσιμα τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

10:31 - 23 Νοε 2012 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στη διακοπή δρομολογίων εντός του νομού Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης χρημάτων, ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η επιχείρηση διακόπτονται τα δρομολόγια στις γραμμές Θεσσαλονίκη - Ασπροβάλτα, Λαγκαδάς - Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκη -Ζαγκλιβέρι, Λαγκαδάς - Σοχός - Αρέθουσα, Λαγκαδάς - Όσσα - Βερτίσκος.

Την επ' αόριστον διακοπή των δρομολογίων στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω έλλειψης χρημάτων που συνεπάγεται την αδυναμία προμήθειας καυσίμων ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται όλα τα μαθητικά δρομολόγια και η γραμμή Αθηνών.

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε βάσει συμβάσεων στο κράτος, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει ότι ανέλαβε την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στο πρώην επαρχείο Λαγκαδά, με δικές της δαπάνες, αλλά αστικό εισιτήριο. Μείωσε, επίσης, τα κόμιστρα στους πρώην δήμους Καλλινδοίων, Ρεντίνας, Αγ. Γεωργίου και Μαδύτου, Απολλωνίας κατά 50%, ενώ αντίστοιχα αύξησε τα δρομολόγια στην αστική ζώνη και στην υπεραστική.

Ως αντάλλαγμα συμφωνήθηκε η σταθερή χρηματική αποζημίωση από τον ΟΑΣΘ, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η οποία δεν καλύπτει το κόστος, καθώς από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, αυξήθηκε κατά 82% η τιμή του πετρελαίου. Επιπλέον, ο ΟΑΣΘ, λόγω της δικής του ελλιπούς χρηματοδότησης, αδυνατεί να καταβάλλει έγκαιρα τις δόσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του ΚΤΕΛ. Παράλληλα, οι επτά πρώην δήμου του νόμου Θεσσαλονίκης οφείλουν στο ΚΤΕΛ το ποσό των 321.000 ευρώ, το οποίο αν και έχει τιμολογηθεί εντός του 2009, δεν έχει καταβληθεί ακόμη. Το ΚΤΕΛ απέδωσε ήδη ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για το παραπάνω ποσό.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 23 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.