ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιζήτητος ο Πειραιάς από τις πολυεθνικές

10:36 - 07 Φεβ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Το ενδιαφέρον τους για τον Πειραιά ως βάση για τη διακίνηση των προϊόντων τους προς την Ευρώπη έχουν εκφράσει πολλές πολυεθνικές εταιρείες.

Τη σημασία της γεωγραφικής του θέσης, αλλά και της σημασίας της Cosco στον ΟΛΠ αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για το  λιμάνι του Πειραιά από πολλές πολυεθνικές εταιρείες, για να το χρησιμοποιήσουν ως βασική οδό για τη διακίνηση των προϊόντων τους προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σημερινού Τύπου, μετά τη συμφωνία με την Hewlett Packard, το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει εταιρείες όπως η ΙΚΕΑ, η Dell, η LG, η Samsung, η Lenovo, η Sony και ή Ηyundai.

Ο Πειραιάς αποκτά πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του λόγω γεωγραφικής θέσης, μειώνοντας έτσι το κόστος μεταφοράς, καθως οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται.

Σημειώνεται ότι για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες πρέπει να λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο του Πειραιά. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι ως το τέλος του μήνα θα μπορούν να εκτελούνται εμπορικά δρομολόγια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.