• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

21:44 - 12 Απρ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οι μεταφορές και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κωστή Χατζηδάκη με τον Ρώσο ομόλογό του, Μαξίμ Σοκόλοφ στην Αθήνα.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα η Μόσχα δια μέσω του υπουργού Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.


Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Σοκόλοφ έκανε φανερή την πρόθεση της ρωσικής πλευράς ζητώντας πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίησή της, καθώς και για τον τομέα των μεταφορών στη χώρα μας.

 

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε προς τους δημοσιογράφους: «Είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία με τον συνάδελφό μου, τον ρώσο υπουργό Μεταφορών, τον κ. Sokolov. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στις μεταφορές. Σήμερα συμφωνήθηκε να διευρυνθεί ο αριθμός των αδειών για τις εμπορευματικές μεταφορές από 1.000 στις 3.500 για τις διμερείς άδειες. Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα ασχοληθεί με τη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα και νομίζουμε ότι η διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων, θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη μια χώρα στην άλλη. Επίσης έγινε συζήτηση, όπως κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, για τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδόμηση των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».


Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε κάτι πιο συγκεκριμένο σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Σοκόλοφ απάντησε ότι «είχαμε κάποιες διαπραγματεύσεις όσον αφορά τους σιδηροδρόμους. Εκφράστηκε προς το παρόν η επιθυμία της ελληνικής Κυβέρνησης να πάρουμε κάποια πληροφορία όσον αφορά προκαταρκτικά κι εμείς εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας, για την επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού όσον αφορά αυτές τις διαδικασίες».


Ερωτώμενος για το αν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ρώσοι επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απάντησε ότι «είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε προς το παρόν σε αυτή τη διαδικασία. Κατ' αρχήν θα πρέπει να δοθεί πληροφορία, να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και μετά από αυτή την πληροφορία να δούμε ποια ενδιαφέροντα θα υπάρξουν».


Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, ο κ.Χατζηδάκης είπε τα εξής: «για το θέμα αυτό θέλω να είμαι σαφής. Κάνουμε συζητήσεις με όλους τους ενδεχόμενους ενδιαφερομένους. Στην παρούσα φάση από την πλευρά του Υπουργείου, από τον Ιούνιο και μετά, θα γίνεται συζήτηση από την πλευρά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου και προφανώς έγινε συζήτηση και με την πλευρά της Ρωσίας και των ρωσικών σιδηροδρόμων. Αλλά είμαστε σε προκαταρκτική διαδικασία. Ξέρετε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Ιούνιο» .

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman