ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακίνηση ενδιαφέροντος των Κινέζων για λιμάνι στη νότια Κρήτη;

00:01 - 23 Απρ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ανακίνηση ενδιαφέροντος των Κινέζων για λιμάνι στη νότια Κρήτη;
Η αναμενόμενη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη νότια Κρήτη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στο νότιο θαλάσσιο διάδρομο του νησιού.

Στο φόντο των επικείμενων ερευνών για υδρογονάνθρακες στη νότια Κρήτη, που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στο νότιο θαλάσσιο διάδρομο του νησιού, ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Σαγκάη επιχείρησε να ανακινήσει το ενδιαφέρον των Κινέζων για δημιουργία λιμανιού στο νότιο Ηράκλειο.

 

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, που είχε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή προσπαθήσει να προσελκύσει κινεζικά κεφάλαια για τη δημιουργία υποδομών στην νότια Κρήτη, εξέτασε τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένος του Νότου στο Τυμπάκι με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της " China Shipping " k. Li Shaode.

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν και παλιοί γνώριμοι του κ. Μανώλη Κεφαλογιαννης από την εποχή που μαζί είχαν επισκεφθεί το Τυμπακι για τον ίδιο σκοπό. Ο κ. Li , τον οποίο ο κ. Κεφαλογιαννης προσκάλεσε στην Ελλάδα , έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη επένδυση και ανέφερε ότι θα συστήσει άμεσα επιτροπή για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν για το θέμα αυτό.

 

tympaki500 220413

 

Σημειώνεται ότι με το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί για την ενιαία διαχείριση των λιμένων όλης της Κρήτης υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας για παραχωρήσεις κτλ, αλλά και προώθησης ολοκληρωμένου σχεδιασμού για επιμέρους καταμερισμό λιμενικών δραστηριοτήτων σε όλη τη Μεγαλόνησο με βάσει επι μέρους συγκριτικά πλεονεκτήματα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΛΗ, που θα αποτελέσει μάλλον τη βάση για το νέο αυτόν φορέα, κινείται δραστήρια τόσο για την ανάδειξη του λιμανιού του Ηρακλείου, αλλά κι εξετάζει σε συνεργασία με ναυτιλιακούς παράγοντες του νησιού, το πώς θα αξιοποιηθούν τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής (Σούδα, Ρέθυμνο, Άγος Νικόλαος, Νότια Κρήτη).

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.