ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξανδρούπολη: Προβλήματα από τις μειώσεις πτήσεων της Aegean προς την Αθήνα

11:10 - 01 Αυγ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Μπορεί η Aegean στην Αλεξανδρούπολη να άνοιξε γραμμή με την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, ωστόσο η διακοπή των εσωτερικών πτήσεων προκάλεσε προβλήματα και αντιδράσεις.

Το Επιμελητήριο Έβρου εξέδωσε δελτίο τύπου - διαμαρτυρία, μιλώντας μάλιστα για "εναρμονισμένες πρακτικές" και παραβίαση του νόμου:

"Θέμα: διαμαρτυρία για την απόφαση της Aegean Airlines να διακόψει άμεσα τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Το Επιμελητήριο Έβρου καταγγέλλει την απόφαση της εταιρείας Aegean Airlines να σταματήσει άμεσα τις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιβεβαιώνοντας με αυτή την πρωτοβουλία τους ισχυρισμούς πολιτικών φορέων οι οποίοι αναφέρθηκαν εντός της ελληνικής βουλής σε φαινόμενα «μοιράσματος της ελληνικής αγοράς, έτσι ώστε το πτητικό έργο των δύο «ανταγωνιστριών» εταιρειών να μην αλληλεπικαλύπτεται». Τέτοιες εναρμονισμένες πρακτικές, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού, πλήττουν βαθιά, τόσο εμπορικά όσο και κοινωνικά, την περιοχή του Έβρου, και βρίσκουν το Επιμελητήριο του Έβρου κάθετα αντίθετο.

Ήδη, οι μέχρι τώρα μειώσεις των δρομολογίων –παρότι ο προγραμματισμός των πτήσεων εκτεινόταν χρονικά έως το τέλος του έτους- έχουν επιφέρει δραματικά αποτελέσματα στην δυνατότητα εύρεσης θέσεων σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις έχουν μειωθεί από 500, σε κάτι λιγότερο από 200 ημερησίως. Παράλληλα, σύμφωνα με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων του νομού, οι οικονομικές θέσεις έχουν εξαλειφθεί εκτινάσσοντας το κόστος μεταφοράς τα ύψη, και μειώνοντας έτσι την κίνηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά τουλάχιστον 30%.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Επιμελητήριο Έβρου ζητά από την αεροπορική εταιρεία να διατηρήσει σε λειτουργία τον σταθμό της εντός του αεροδρομίου, και να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή της να διακόψει τα δρομολόγια από το Αεροδρόμιο Δημόκριτος προς τον Αερολιμένα της Αθήνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.