ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με υπέρυθρα συστήματα ανίχνευσης η αστυνόμευση στα ελληνικά λιμάνια

13:36 - 24 Οκτ 2013 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Προηγμένα συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης θα εποπτεύουν τα ελληνικά λιμάνια για τακτικούς ελέγχους ή έκτακτες επιχειρήσεις.

Τρία υπερσύγχρονα κινητά συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης (x-ray vans), εξασφάλισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης.

Τα προηγμένα αυτά τεχνολογικά scanner, πρόκειται να παραδοθούν τους επόμενους πέντε μήνες, και έχουν ορισθεί αυστηρές ρήτρες, εκ μέρους του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε περίπτωση καθυστέρησης της παράδοσης.

Για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας, τα τρία αυτά συστήματα δεν έχει γίνει γνωστό πού θα τοποθετηθούν, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησής τους, ώστε να μην περιορίζεται η απασχόλησή τους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο και να μπορούν να επιχειρούν ελέγχους, είτε εκτάκτως, είτε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών.

Τα x-ray vans θα μπορούν να αναγνωρίζουν και ανιχνεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, λαθραία τσιγάρα και άλλα αντικείμενα που μεταφέρονται παράνομα κατά την είσοδο ή έξοδο από τα λιμάνια της χώρας.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.