ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μπλακ άουτ" στις αερομεταφορές φέρνει 48 απεργία της ΟΣΥΠΑ

09:22 - 26 Ιουν 2014 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
"Μπλακ άουτ" στις αερομεταφορές φέρνει 48 απεργία της ΟΣΥΠΑ
Δεν συμμετέχουν στην απεργία της ΟΣΥΠΑ, δήλωσαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) κήρυξε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου), καθώς καταγγέλλει απαξίωση της ΥΠΑ «απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία - αεροδρόμια και 'πιθανή' κατάρρευσή της».
Σε σχετική ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως η ΥΠΑ χρήζει άμεσης χρηματοδότησης για έργα και συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν για τη βελτίωση υποδομών και αεροδρομίων. Παράλληλα, ζητούν:

  • Την εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.
  • Να εξαιρεθεί η ΥΠΑ από όλο το φάσμα της εφεδρεία και της κινητικότητας, όταν ήδη το άκρως εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό της έχει «φτάσει στο κόκκινο» με την υπάρχουσα υποστελέχωση.
  • Αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι τακτικές πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών, αλλά ούτε οι πτήσεις τσάρτερ.

Διαχωρίζουν τη θέση τους οι ελεγκτές

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό και τις αεροπορικές εταιρείες ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΟΣΥΠΑ και προφανώς δε συμμετέχει στην εξαγγελθείσα απεργία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.