ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Ακυρώνει 110 πτήσεις λόγω κινητοποίησης των πιλότων

09:38 - 10 Σεπ 2014 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Lufthansa: Ακυρώνει 110 πτήσεις λόγω κινητοποίησης των πιλότων
Ταλαιπωρία περιμένει, σήμερα Τετάρτη, χιλιάδες επιβάτες της Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 110 πτήσεις από το Μόναχο, λόγω οκτάωρης στάσης εργασίας των πιλότων.

Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων Vereinigung Cockpit εξήγγειλε την τρίτη της κινητοποίηση μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει από τις 11:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00 (ώρες Ελλάδας).

Οι πιλότοι θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις στη διοίκηση της Lufthansa σχετικά με το σχέδιο συνταξιοδότησης. Πραγματοποίησαν μια κινητοποίηση στη θυγατρική της Germanwings στα τέλη Αυγούστου, την οποία ακολούθησε μια ακόμη στην Φρανκφούρτη την περασμένη εβδομάδα.

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει καλέσει τους πιλότους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τονίζει ότι η στάση εργασίας δεν θα οδηγήσει στη ματαίωση πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς, αν και υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων. «Κάποιοι πιλότοι που θέλουν να πετάξουν παρά την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους» διευκρίνισε η Lufthansa σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, τονίζοντας ότι η στάση εργασίας θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά σχέδια 13.500 επιβατών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.